دکتر کرمی دهکردی طی مصاحبه ای با روابط عمومی دانشگاه از برگزاری پنجمين کنگره علوم ترويج و آموزش کشاورزی و منابع طبيعی ايران و اولين کنفرانس بين المللی خدمات مشاوره ای روستايی در آسيا و اقيانوسيه، با محوریت موضوع «تسهیل اطلاعات و نوآوری ها برای توانمندسازی کشاورزان خانوادگی» در 13-11 شهریورماه 1393 در دانشگاه زنجان خبر داده و گفت: انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی ایران و دانشگاه زنجان با همکاری مجمع جهانی خدمات مشاوره ای روستایی (GFRAS)، مجمع خدمات مشاوره روستایی آسیا و آقیانوسیه (APIRAS)، دانشگاه تهران، دانشگاه واخنینگن هلند، مجمع جهانی روستایی (WRF)، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانک کشاورزی و دیگر موسسات بین المللی، ملی و استانی از صاحبنظران، دانشگاهیان، کارشناسان و دیگر علاقه مندان به این حوزه دعوت بعمل می آورند تا با ارائه ديدگاهها، آثار و پیشنهادهای خود در ارتباط با بخش های موضوع این همایش از طریق چکیده و مقالات پژوهشی، نظری، فلسفی و کاربردی بر غنا و كيفيت آن بيفزايند.
دبیر کمیته علمی کنفرانس و کنگره مذکور افزود: امروزه اکثر خانوارهای روستایی، بویژه کشاورزان خرده پا، در سطح دنیا با چالش های پیچیده ای همچون بحرانهای زیست محیطی، نا امنی غذایی، نا امنی معیشت روستایی، گرسنگی و فقر مواجه اند. سازمان ملل متحد در شصت و ششمین مجمع عمومی خود سال 2014 را به عنوان سال بین المللی کشاورزی خانوادگی (IYFF) اعلام نموده است تا بدینوسیله از موسسه های مختلف بین المللی و ملی، همچنین سازمان های کشاورزان و سازمان های غیر دولتی دعوت به همکاری نموده و اهمیت کشاورزی خانوادگی (فعال در تولیدات کشاورزی، جنگلداری، زندگی عشایری و آبزیان) و کشاورزی خرده مقیاس را بیشتر نماید. هدف آن جلب توجه دنیا بر نقش اساسی این کشاورزی در مدیریت چالش های فوق، از طریق بازیابی جایگاه آن در محور سیاست های کشاورزی، زیست محیطی و اجتماعی است.
دکتر کرمی مدیریت این چالش ها را مستلزم دامنه گسترده ای از بحث و همکاری ها در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی دانسته و گفت: در بین راهبردهای مختلف حمایت از کشاورزان خانوادگی، آموزش و ترویج کشاورزی و خدمات مشاوره ای روستایی سعی نموده اند نوآوری ها را بین این کشاورزان تسهیل و شبکه سازی نمایند، همچنین ظرفیت های اجتماعی شان را به منظور بهبود معیشت های آنها، افزایش امنیت غذایی و حفاظت از منابع طبیعی ارتقاء بخشند. اکثر کشاورزان در دنیای در حال توسعه در مزارع خانوادگی کوچک مقیاس به صورت فردی، شراکتی یا جمعی تولید می کنند. این کشاورزان در برابر چالش های ذکر شده در بالا نسبت به دیگر کشاورزان آسیب پذیرتر بوده و به حمایت ترویج کشاورزی و خدمات مشاوره ای روستایی بیشتری نیاز دارند.
در این راستا، موضوع اصلی این همایش ملی- بین المللی «تسهیل اطلاعات و نوآوری ها برای توانمندسازی کشاورزان خانوادگی» انتخاب شده تا فرصتی برای پژوهشگران و اندیشمندان فراهم گردد تا دانش، تجارب و یافته های پژوهشی خود را در ارتباط با رهیافت های ترویج و توسعه روستایی و کشاورزی جهت پشتیبانی از این کشاورزان و مدیریت این چالش ها به اشتراک بگذارند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این رویداد علمی فضایی را در جهت تبادل دانش و تجربیات و ارتقا و توسعه ی دانش ترويج و آموزش کشاورزی و خدمات مشاوره ای در سطح بین المللی و کشور ایران فراهم نموده و موجب گسترش و تقويت هر چه بيشتر پيوندهای فعالان حوزه هاي انديشه و عمل، استادان دانشگاه، صاحبنظران و دانش پژوهان، مسئولان و مديران، دانشجويان و کارشناسان این حوزه گردد.
جهت اطلاع از چگونگی ارسال مقاله و زمان های مهم لطفا به وب سایت زیر مراجعه نمایید:
http://iaeea2014.znu.ac.ir