چهارمین جلسه سلسله نشست های سبک زندگی «به رسم رفاقت، سلام خدا» با حضور دکتر عزیزی و به همت بسیج دانشجویی دانشگاه با موضوع موسیقی دوشنبه 11آذر در تالار غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد.
دکتر عزیزی در این جلسه صحبت های خود را با بیان اینکه اینکه ما با ذهنمان زندگی می کنیم آغاز کرد و گفت: ذهن ما باید بپذیرد. ذهن انسان دارای دو ورودی چشم و گوش است و ذهن از طریق این دو بارور شده و به باور می رسد و این باورها هستند که باعث پذیرش مسائب می شوند. باور در اصطلاح دینی یقین نامیده می شود. در باورهای انسان بالاترین تاثیر را ابتدا چشم و در مرحله دوم گوش دارد و زمانی که هردو در کنار هم باشند باور از نوع رسانه ای می شود.
وی در ادامه با اشاره به جنگ نرم گفت: جنگ نرم چیزی است که می خواهد بر ذهن انسان تاثیر بگذارد و رسانه، ابزار جنگ نرم است. در جوامع ایدئولوژیک عقیده های افراد بر ذهن هایشان تاثیر می گذارد و در این جوامع جنگ نرم در جهت کار بر روی مسائلی است که نقطه ضعف آن جامعه باشد و در جامعه ایران دشمن با در نظر گرفتن این موضوع خانواده را مورد هجمه خود قرار داده است.
سخنران این جلسه پس از ارائه این مقدمه وارد بحث موسیقی شده و موسیقی را دارای 3 تقسیم بندی دانست:
تقسیم بندی اول از نظر حاکمیتی است که دو حالت موسیقی های مجاز و غیرمجاز را شامل می شود که مرجع این تقسیم بندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. تقسیم بندی دوم از نظر شرع است که شامل موسیقی های حلال و حرام بوده و توسط فقیه تعیین می شود. تقسیم بندی سوم از نظر علم روانشناسی و علم موسیقی است که موسیقی را به دو نوع هارمونیک و غیر هارمونیک تقسیم می کند. موسیقی های هارمونیک، موسیقی هایی هستند که از قواعد و نت های هفت گانه موسیقی پیروی میکنند و شامل موسیقی های لایت، کلاسیک و محلی یا سنتی می باشند، اما موسیقی های غیرهارمونیک موسیقی هایی هستند که بی قاعده بوده و بیشتر حالت ضربه ای دارند که خطرناک ترین انواع آن موسیقی های متال و راک و جاز می باشد.
دکتر عزیزی با اشاره به تاثیرات مخرب موسیقی های ضربه ای افزود: این نوع موسیقی ها باعث ایجاد امواج سینوسی در مغز شده و اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک را تحت تاثیر خود قرار داده و سبب بروز اختلالات روانی در انسان می شوند که اولین نشانه این اختلالات بدخلقی در افراد است و کسی که به مدت 30 ساعت به این نوع موسیقی ها گوش کند دچار اختلالات شدید روانی شده و اصطلاحا موجی نامیده می شود.
وی در دقایق پایانی این جلسه به پاسخ گویی به سوالات دانشجویان حاضر در سالن پرداخت و حسن ختام این جلسه، روضه خوانی و ذکر مصیبت امام حسین (ع) توسط دکتر عزیزی، حافظ کل قرآن بود.
عکس های نشست را در آلبوم تصاویر مشاهده نمایید.