آغاز به کار هشتمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در دانشگاه
هشتمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی با برگزاری مراسم افتتاحیه رسما شروع بکار نمود.
این همایش باحضور میهمانان داخلی و خارجی در مرکز همایش های بین المللی غدیر دانشگاه برگزار شد که تا روز جمعه 15 شهریور ادامه خواهد داشت.
مهدی محقق رییس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران در مراسم افتتاحیه گفت: تدریس علم و حکمت شیخ اشراق، شیخ شهاب الدین سهروردی به چهار ماه در زنجان و نیز کسب گواهینامه اجتهاد از شیخ عبدالکریم زنجانی از توفیقاتی است که موجب علاقه بیشتر من به شهر زنجان شده است و نیز وجود عالمان و دانشمندانی چون ابو عبدالله زنجانی که تاکنون هیچ فرد ایرانی با این اندازه آبرو و اعتبار وارد بلاد عرب نشده است و وجود این دانشمند گرانقدر افتخاری است بر ایرانی و زنجانی.
وی در خصوص انجمن ادب فارسی ایران عنوان کرد: حدود 42 سال پیش(1350) جمعی از استادان زبان فارسی همچون مرحوم منوچهر مرتضوی، غلامحسین یوسفی انجمن ادب فارسی ایران را تشکیل دادیم و سالیانه مجالسی را در این انجمن برگزار می کردیم و پس از انقلاب نیز این تفکر که زبان فارسی متعلق به تمام ایرانیان است موجب شد تا نام انجمن به انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران تغییر یابد و در یک کشور با جمعیت 70میلیونی باید ده ها انجمن مختص این زبان باشد.
رییس انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران اظهار کرد: ادبیات فارسی حامل یک فرهنگ است، قرآن و حدیث است و هرآنچه در زبان ها و ادیان و فرهنگ های دیگر است در زبان فارسی موجود است، همچون ضرب المثل «چاه مکن بهر کسی ... » که که از کتاب و دین اوستا گرفته شده است و نمونه کامل سخن پیامبر (ص) است که می فرماید: «کلام و حکمت را از هر زبان و آیینی که باشد باید آموخت».
این استاد حوزه ادب فارسی یادآور شد: این گردهمایی ها مکانی است برای جوانان و نسل جدیدی که وظیفه پیشرفت گسترش زبان و ادب فارسی را عهده دار هستند تا بتوانند با استادان بزرگ ملاقات کرده و از طریق تبادل اطلاعات میان استادان و پژوهشگران این زمینه وظیفه خود را به درستی ایفا کنند.
محسن افشارچی، رییس دانشگاه زنجان ضمن با اهمیت دانستن این کنفرانس عنوان کرد: زبان و ادبیات فارسی علاوه بر غنی بودن، نزدیک ترین زبان به زبان قرآن است و شامل و حامل حکمت های فراوان است و فعالیت در این زمینه برکت های زیادی را به دنبال دارد.
وی همچنین با ابراز تشکر از مسئولین انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران و نیز اساتید، دانشجویان و محققان حاضر تصریح کرد: برگزاری این کنگره موجب ایجاد زمینه ای جهت تبادل اطلاعات و افزایش سطح علمی شرکت کنندگان خواهد بود.
امیر مومنی، دبیر علمی هشنمین همایش بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران در بخش دیگری از همایش در خصوص برگزاری این کنفرانس اظهار کرد: فعالیت های ابتدایی از شهریور ماه سال گذشته آغاز شد و پس از اعلام فراخوان 1200 مقاله تا اردیبهشت ماه سال جاری به دبیرخانه همایش ارسال شد و و با ادامه روند دریافت مقالات در پایان 157 نفر از استادان حوزه ادبیات فارسی پرداختند و 580مقاله از 286 نویسنده پذیرفته شد.
وی در پایان در خصوص مقالات همایش گفت: پس از ثبت نام اینترنتی 122 مقاله ثبت نام نهایی شده و به بخش ارائه مقالات همایش راه یافتند 256 مقاله نیز جهت چاپ پذیرش نهایی شدند. همچنین مجموعه مقالات به صورت نرم افزاری در قالب یک لوحه فشرده ارائه خواهد شد.