به گزارش روابط عمومی دانشگاه زنجان، کنفرانس بین المللی مهندسی معدن، فرآوری مواد معدنی، متالورژی و محیط زیست 25 لغایت 29 شهریور ماه 1392 در دانشگاه زنجان برگزار می گردد.
دکتر داوود مرادخانی، دبیر اجرایی کنفرانس در گفتگویی بیان داشت که: هدف از برگزاری کنفرانس که برنامه ریزی های آن از زمستان سال1391 آغاز شده است، انتقال دانش فنی معدن و معدن کاری کشورهای مستقل مشترک المنافع در روسیه به ایران با همکاری دانشگاه ملل روسیه می باشد.
وی با بیان اینکه بخش معدن از پایه های اقتصاد و صنعت و موتور محرک توسعه پایدار است، اظهار کرد: بخش معدن از اکتشاف شروع و استخراج مواد معدنی، متالورژی و صنایع پایین دستی را شامل می شود و نیز نقش مهمی را در اشتغال زایی و توزیع ثروت میان اقشار مختلف داراست؛ کشور ایران نیز دارای منابع و معادن مهمی است و در کنار آن شهر زنجان از لحاظ تنوع ماده معدنی در خور توجه است؛ لذا این امر، محرکی جهت برگزاری کنفرانس معدن در زنجان و دانشگاه زنجان شد.
دبیر اجرایی کنفرانس بین المللی معدن ابراز کرد: تلاش بر این است که به موجب این کنفرانس زمینه شناساندن کشور ایران و ظرفیت آن در منطقه و جهان فراهم گردد و همچنین ظرفیت معدنی استان را شناسانده و جایگاه آن را بالا ببریم و با گردهم آمدن صاحب نظران و متخصصین حوزه معدن و تبادل اطلاعات و گفتگوها درخصوص دانش معدنی، زمینه های پیشرفت علمی را فراهم آوریم.
رامین دوست محمدی، دبیر علمی کنفرانس موضوعات و رشته های درگیر در این کنفرانس را تشریح نموده و گفت: موضوعات اصلی کنفرانس شامل زمین شناسی، ژئوتکنیک، زمین شناسی مهندسی، هیدروژئولوژی (مهندسی آب)، اکتشاف (ژئوشیمی، ژئو فیزیک، دور سنجی و...)، استخراج (چال زنی، آتش باری، بارگیری-حمل و نقل، طراحی معدن و...)، فرآوری مواد معدنی (خردایش ماده معدنی، روش های مختلف فراوری-فولوتاسیون، هیدرو متالوژی، فیلتراسیون و...، نفت و گاز-اکتشاف، ذخایر هیدرو کربوری، استخراج ذخایر نفت و...) بوده و بخش محیط زیست نیز تمامی مسائل و مشکلات زیست محیطی مرتبط با معادن و صنایع معدنی را مورد بررسی قرار می دهد.
دکتر دوست محمدی عنوان کرد: 320 مقاله داخلی که شامل 300 مقاله به زبان فارسی و 20 مقاله به زبان انگلیسی است و 50 مقاله خارجی به زبان های روسی و انگلیسی دریافت شده است. وی همچنین یادآور شد که بخش مقالات خارجی را همکار کنفرانس در دانشگاه ملل روسیه عهده دار بوده و داوری مقالات را نیز انجام می دهد.
دبیر علمی کنفرانس گفت: داوری مقالات را 68 داور معتبر از اعضای هیات علمی دانشگاه های داخلی و خارجی انجام داده و نتایج داوری تا بیستم مردادماه در وبسایت رسمی کنفرانس به آدرس http://icme2013.znu.ac.ir قرار خواهد گرفت. داوری هر مقاله توسط دو داور بوده و در نهایت نزدیک به 55 مقاله به بخش ارائه شفاهی راه یافته و مابقی مقالات در صورت کسب امتیاز علمی مناسب به بخش پوستر راه خواهند یافت.
دکتر دوست محمدی همچنین بیان داشت که سه سالن آمفی تئاتر در کنفرانس خواهیم داشت و مقالات به صورت موازی ارائه خواهند شد. ثبت نام از 25 شهریور آغاز شده و 26-27 شهریور اختصاص به ارائه مقالات، نمایشگاه ها و کارگاه های تخصصی دارد. در روز بیست و هشتم تور فنی شامل بازدید از معادن و صنایع معدنی استان و روز بیست و نهم تور فرهنگی شامل بازدید از بناهای استان همچون سلطانیه و غار کتله خور جهت شناساندن فرهنگ غنی کشور به خصوص برای میهمانان خارجی برنامه ریزی شده است.
دبیر اجرایی کنفرانس در پایان تصریح کرد: این کنفرانس با همکاری دانشگاه زنجان و دانشگاه ملل روسیه و حمایت سفارت ایران در روسیه و استانداری زنجان انجام می پذیرد؛ تأمین امنیت را استانداری عهده دار بوده، بخش صنعت از جمله شرکت زرین معدن آسیا و شرکت پتروتیما انرژی، حامیان مالی و انجمن مهندسی معدن ایران، سازمان نظام مهندسی معدن ایران و استان زنجان، سفارت ایران در روسیه، شرکت تحقیقات فلزات غیرآهنی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران واحد معدن انگوران، شرکت راهبران صنعت سرب و روی انگوران جزء حامیان معنوی بوده امید است در روزهای آینده بتوانیم از حمایت های مادی و معنوی بخش های معدنی استان برخوردار شویم.