به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، پنجمین دوره مسابقات کشوری سازه های ماکارونی، به همت دانشجویان و اعضای انجمن علمی گروه عمران دانشگاه زنجان، روزهای 13، 14 و 15 بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی غدیر دانشگاه زنجان برگزار گردید.
این دوره از مسابقات با حضور 120 تیم یک الی چهار نفره از دانشگاه های مختلف کشوری و 155 سازه، روز یکشنبه با تحویل سازه ها و کنترل مواد و مقررات آییننامه ای کار خود را آغاز نمود.
روز دوشنبه چهاردهم اسفندماه، پس از مراسم افتتاحیه، دانشجویان (شرکت کنندگان) وارد بخش دوم (بارگذاری) و سوم (داوری کنترل مصالح و سازه های شکسته) رقابت شدند.
امیرجواد مرادلو، معاون پژوهشی دانشکده مهندسی، در بخش افتتاحیه، ساخت پل های ماکارونی را به دلیل نیاز به محاسبات دقیق، پیچیده دانسته و افزود: هم اکنون در بسیاری از طرح ها و حتی پل های معروف جهان از ایده های این سازه ها استفاده می گردد.
وی ادامه داد: طراحی، مدل سازی و اجرای اصولی و مهندسی یک سازه واقعی براساس قوانین و آیین نامه های مشخص، یک کار علمی و مهندسی محسوب می شود که به صورت مستقیم با مبحث بهینه سازی سازه و استفاده از حداقل مصالح لازم برای ساخت یک سازه کارا، و در عین حال اقتصادی ارتباط دارد.
مرادلو از این مسابقات با عنوان مهیج ترین و پرطرفدارترین مسابقات دانشجویی یاد کرده و عنوان کرد: این مسابقات با هدف ایجاد زمینه رشد مراتب علمی دانشجویان و ایجاد همبستگی میان دانشجویان دانشگا های سراسر کشور طراحی می شود.
این مسابقه که به مدت 2روز به طول انجامید در دو بخش سنگین و راندمانی برگزار گردید.
جواد نوری نژاد، دبیر اجرایی مسابقه، تمایز میان دو گرایش را چنین عنوان کرد که در گرایش سنگین، وزن سازه تا یک کیلوگرم بوده و بیشترین وزنی که سازه می تواند تحمل کند معیار برتری خواهد بود اما در گرایش راندمانی، بیشترین وزنی که سازه می تواند تحمل کند بر وزن سازه تقسیم شده و عدد راندمان به دست می آید و داوران با توجه به میزان عدد راندمان تصمیم گیری می کنند.
وی همچنین افزود: تعداد سازه های شرکت داده شده در بخش سنگین 50 و در بخش راندمانی 105مورد بود که در نهایت به سه تیم برتر در هر گروه جوایزی اهدا گردید.
مراسم اختتامیه این دوره از رقابت ها، عصر روز سه شنبه برگزار شده و تیم های برتر معرفی گردیده و نفرات اول تا سوم موفق به دریافت لوح تقدیر و جوایز نقدی 2، 5/1 و 1 میلیون تومانی شدند.
مصطفی طاهری، معاونت فرهنگی دانشگاه، در بخش ابتدایی اختتامیه در سخنان خود، از زحمات چندماهه گروه اجرایی، دانشجویان، داوران، همکاران و شرکت کنندگان برنامه تشکر و قدردانی نمود.
در بخشی دیگر، دکتر رحیمی، رییس کمیته علمی مسابقات، مسابقات سازه های ماکارونی دانشگاه زنجان را از معتبرترین مسابقات در سطح کشور عنوان کرده و افزود: این مسابقات تغییرات خوبی نسبت به گذشته داشته و نمونه بارز آن، شرکت سازه ای با بالاترین وزن موجود در گرایش سنگین و حضور 120 تیم در این دوره می باشد.
وی با تشکر از عوامل اجرایی، اظهار داشت تمامی مراحل اجرایی که از آبان ماه 1391 آغاز شد، توسط دانشجویان دانشگاه و انجمن علمی عمران انجام شده و رزومه ای بزرگ در کارنامه این انجمن می باشد.
رحیمی خاطر نشان کرد این مسابقات باعث تحسین بسیاری از ناظران و شرکت کنندگان شده که می توان آن را از رویدادهای مهم دانشگاه دانست، به طوریکه سه دوره اول این مسابقات به صورت منطقه ای و از دوره چهارم به بعد به صورت کشوری برگزار شده و ادامه آن باعث افزایش سطح و تجربه علمی و عملی دانشگاه و همچنین ایجاد دوستی و صمیمیت بین دانشگاه ها خواهد شد و کار گروهی، هماهنگی تیمی و تقسیم کار از مزیت های دیگر آن است.
سپس، مهندس قبادی رییس کمیته داوران با اعلام مواردی پیرامون داوری، چنین اظهار داشت که این کمیته در بحث داوری دقت بسیار داشته و با بررسی تمامی نکات، توانست نتیجه نهایی را اعلام کند.
طبق گفته دبیر برگزاری مسابقات، داوران این دوره از مسابقات که دارای مقام های کشوری بوده و در تدوین آیین نامه و کنترل سازه ها تبحر ویژه ای داشتند عبارت بودند از: حمیدرضا قبادی (سرداور)، حمیدرضا قریبی، غزاله امیدوار و حمیدرضا نظری.
در انتها تیم های برتر به شرح زیر معرفی گردیدند:
رتبه های برتر بخش سنگین:
مقام اول: تیم رنگین کمان از دانشگاه آزاد شهرکرد با رکورد 557.4کیلوگرم
(حذف) تیم زلزله از دانشگاه آزاد شهرکرد با رکورد 507 کیلوگرم
(حذف) تیم زلزله از دانشگاه آزاد شهرکرد با رکورد 495 کیلوگرم
رتبه دوم: تیم معماران پایا از دانشگاه خاوران مشهد با رکورد 397.64کیلوگرم
رتبه سوم: تیم "T.E.A.1" از دانشگاه علم و فن ارومیه با رکورد 397.6 کیلوگرم
قابل ذکر است چون از هر دانشگاه فقط یک تیم می توانست مقام بیاورد و تیم زلزله با رنگین کمان هم دانشگاهی بود، هر دو تیم زلزله حذف شدند.
رتبه های برتر بخش راندمانی (سازه های سبک):
مقام اول: تیم "tornado" از دانشگاه اشراق بجنورد با راندمان 562.5
رتبه دوم: تیم "T.E.A.1" از دانشگاه علم و فن ارومیه با راندمان 527.5
رتبه سوم: تیم"T.E.A.2" از موسسه خوران مشهد با راندمان 485.9
از برنامه های جانبی گنجانده شده در این دوره از مسابقات می توان به تور گردشگری داخل استان اشاره کرد که شرکت کنندگان در روز اول مسابقه از مکان های دیدنی شهر زنجان دیدن نمودند.
جهت مشاهده عکس ها به آلبوم تصاویر دانشگاه مراجعه نمایید.
جهت دریافت رنکینگ مسابقات کلیک نمایید.