دکتر رسول محرمي؛ عضو هيأت علمي گروه مهندسي مکانیک دانشگاه زنجان در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومي دانشگاه درخصوص اختراعي که به ثبت رسانده است توضيحاتي را به شرح زير عنوان نمود:
براي انجام عمليات ماشين کاري از دستگاه هاي مختلفي استفاده مي شود. دانستن اين موضوع که دستگاه مورد نظر چه ميزان نيروي فشاري و گشتاور پيچشي صرف انجام عمليات مي کند، در انتخاب صحيح ابزار و پارامترهاي ماشين کاري به جهت کاهش هزينه ها و افزايش راندمان مفيد مي باشد. در اين راستا پروژه اي در جهت طراحي و ساخت چنين وسيله اي که علاوه بر موارد فوق کاربردهاي آموزشي نيز دارد، مد نظر قرار گرفت که با مشارکت يکي از دانشجويان بسیار مستعد و تواناي گروه به نام آقاي امير عاشوري بعد از 9 ماه تلاش به نتيجه رسيد.
دستگاه ساخته شده که داراي بخش هاي مکانيک و الکترونيکي است، قادر است حين فرآيند سوراخ کاري و فرزکاري ميزان نيرو و گشتاور پيچشي وارد بر قطعه را با دقت مناسب اندازه گيري و ثبت نمايد. همچنين اين اختراع مي تواند با اتصال به کامپيوتر، تغييرات نيرو و گشتاور در عمق پيشروي حين عمليات، جهت انجام مهندسي معکوس در ساخت قطعه هايي که جنس آن ها از لحاظ آلياژي بر ما پوشيده است، را ارائه نمايد. از کاربردهاي ديگر اين دستگاه، قابليت استفاده از آن در ايجاد ارتباط بين تغييرات سختي و تنش هاي پسماند و گشتاور ماشين کاري مي باشد که با استفاده از آن مي توان سختي و حتي تنش هاي پسماند را در لايه هاي زير سطحي تعيين نمود. موضوع اخير در حال حاضر با همکاري دانشجويان تحصيلات تکميلي در دست تحقيق است که در صورت به نتيجه رسيدن قابليت ثبت جهاني نيز خواهد داشت.
هيأت علمي دانشگاه زنجان در ادامه افزود: انجام چنين فعاليت هايي که در نهايت منجر به ساخت يک دستگاه جديد و قابل استفاده مي شود، نشانگر توانمندي و استعداد دانشجويان دانشگاه زنجان مي باشد که با هدايت و همکاري اساتید، اين استعدادها بیش از پیش شکوفا خواهد شد.