یکی از اهداف و رسالت های موسسات آموزشی- پژوهشی ایجاد تعامل با جوامع علمی در سطوح استانی، ملی و بین المللی است که موجب شده بین آنها یک هم افزایی در تولید و تسهیم دانش بوجود آید. در این راستا دانشگاه زنجان سعی نموده است این ارتباطات و همکاری ها را به منظور تسهیل تعاملات علمی بین اساتید و دانشجویان با محیط علمی پیرامون ایجاد کند. جهت تحقق یکی از گام های این رسالت، در تاریخ 22 آذرماه 1391 اعضای هیأت مدیره انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی ایران در دانشگاه زنجان حضور یافته و در جلسه مشترکی با دکتر عظیمی ریاست دانشکده کشاورزی، معاونان دانشکده و اعضای هیأت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی، درخصوص چگونگی ایجاد تعامل بین انجمن علمی مذکور و دانشکده کشاورزی و گروه ترویج و آموزش کشاورزی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
سپس نشست تخصصی با حضور دانشجویان و اساتید دانشکده و سخنرانی مدعوین: دکتر سید محمود حسینی (استاد پیشکسوت دانشگاه زنجان و استاد دانشگاه تهران)، و دکتر حسین یادآور (استادیار دانشگاه تبریز و نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان) درخصوص «چشم انداز، چالش و واقعیت های فرآوری ترویج، آموزش و توسعه کشاورزی ایران» در آمفی تئاتر دانشکده کشاورزی برگزار گردید.
ریاست دانشگاه در نشست مشترکی که بعد از ظهر همان روز با حضور مهندس نهاوندی پور ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان، رئیس و معاونان دانشکده کشاورزی، اعضای گروه ترویج و آموزش کشاورزی و اعضای انجمن برگزار شد، ضمن استقبال از ایجاد همکاری های مشترک علمی بر گسترش هرچه بیشتر این گونه تعاملات با سازمان ها و مؤسسات ملی و بین المللی تأکید نمود. همچنین مهندس نهاوندی پور پشتیبانی مؤسسات ترویجی، پژوهشی و اجرایی آن سازمان را ازجمله همکاری ها و ارتباطات علمی بیان داشت.
در ادامه دکتر علی اسدی (ریاست دانشکده ترویج، اقتصاد و توسعه کشاورزی و رئیس هیأت مدیره انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی) به موارد همکاری بین آن انجمن و دانشگاه زنجان اشاره نموده و بر لزوم ارتباط بین دانشگاه تهران و دانشگاه زنجان در تعریف پروژه های آموزشی و پژوهشی مشترک، بویژه با توجه به پتانسیل پژوهش های ترویج و توسعه روستایی در این استان تأکید کرد.
در پایان، تفاهم نامه مشترک بین دانشگاه زنجان و انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی در موارد زیر به امضای طرفین (ریاست دانشگاه زنجان و ریاست هیأت مدیره انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی) رسید.
1. راه اندازی و انتشار مجله علمی – پژوهشی مشترک درخصوص «ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی»
2. برگزاری نشست ها، کارگاه های آموزشی، دوره های آموزشی و انتشار کتاب
3. برگزاری پنجمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در تابستان 1393به میزبانی دانشگاه زنجان (با توجه به پیشنهاد انجمن در چهارمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در دانشگاه تهران در شهریورماه 1391 و موافقت شورای دانشگاه زنجان)
همچنین مقرر گردید که شاخه دانشجویی انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی در شمال غرب کشور با مشارکت معاونت فرهنگی دانشگاه زنجان و گروه ترویج و آموزش کشاورزی راه اندازی گردد. علاوه براین به دلیل مشارکت فعال دانشگاه زنجان، مقرر گردید که عضویت حقوقی دانشگاه در انجمن ثبت گردد.
لازم به توضیح است که انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی ایران با بیش از 800 نفر عضو پیوسته، وابسته و دانشجویی در سال 1373 به همت اساتید پیشکسوت ایران تشکیل گردید و جزء انجمن های فعال کشور در عرصه ملی و بین المللی بوده و در سال 1390 این انجمن رتبه پنجم را در بین حدود 45 انجمن علمی در بخش کشاورزی کسب نمود و هم اکنون در قالب هفت کمیته فعالیت خود را انجام می دهد.
جهت مشاهده عکس ها به آلبوم تصاویر دانشگاه مراجعه نمایید.