معاون پشتیبانی و منابع انسانی استانداری زنجان گفت: پژوهش صرفاً نباید به تولید مقالات و کتب متعدد، منحصر شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، حمید ارجمندفرد در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه زنجان، پژوهش را یکی از ارکان اصلی پیشرفت در جوامع برشمرد و اظهار کرد: محصولات علمی و پژوهشی برای ایفای نقش مؤثر در پیشرفت جامعه، باید مبتنی بر راهکارهای کاربردی، صنعت پذیر، ثروت آور و متناسب با نیازهای جامعه در مسیر رشد و ترقی باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید از گرایش به مسیرهای انحرافی و آسیب پذیر در آنها خودداری شود، تصریح کرد: باید مسیرهای اصلی و راهبردی مشخص و رصد شود و راهکارهای هدفمند و مؤثر در سر لوحه امور قرار گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ظهور و بقای هیچ جامعه ای بدون حمایت از بخش علم و فناوری میسّر نیست، ابراز کرد: جایگاه کشور در سند چشم انداز توسعه تعریف شده است و دستیابی به این شاخص ها بر اساس تولید علم، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه، رسیدن به اشتغال کامل و جنبش نرم افزاری مورد توجه قرار گرفته است. اما باید توجه داشت که در این مسیر دستیابی به رشد و پیشرفت تعریف شده صرفاً از طریق افزایش آمار مقالات ISI نمی تواند معیار اصلی واقع شود.
ارجمندفر با یادآوری اینکه امروزه جوانان مستعد ایران اسلامی توانسته اند دروازه های علم و تکنولوژی را در حوزه های مختلفی از جمله نانو تکنولوژی، فناوری هسته ای و مباحث زیست محیطی در عرصه بین المللی بگشایند، خاطر نشان کرد: باید این استعدادها شناسایی شوند تا زمینه و بستر لازم برای شکوفایی و تعالی آنها فراهم گردد.
همچنین رئیس خانه صنعت و معدن استان با بیان اینکه هر اقدامی که با تحقیق و پژوهش همراه نباشد محکوم به فناست، گفت: در جامعه موضوعات و سوژه های بسیار زیادی برای پژوهش، تحقیق و بررسی در زمینه های گوناگون وجود دارد که هر کدام از آنها، از پتانسیل های ارزشمندی برخوردارند.
سید سجاد نباتچیان با اشاره به اینکه تحقیق و پژوهش صرفاً منحصر به صنعت و دانشگاه نمی شود، افزود: مباحث متعددی در زمینه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیاز به کاوش و پژوهش دارد و می تواند دستاوردها و نتایج خوبی برای جامعه در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه موضوعات متعددی در سطح استان نیاز به تحقیق و آسیب شناسی دارد، تأکید کرد: باید علت توقف فعالیت واحدهای تولیدی و کاهش میزان تولید در استان مشخص شود؛ به طوری که هم اکنون اگر سری به شهرک صنعتی بزنیم، گویی در قبرستان هستیم.
این مقام مسئول با تأکید بر اهمیت برقراری ارتباط میان صنعت و دانشگاه ها، ابراز تأسف کرد: گرفتاری های صاحبان صنایع و درگیری آنها بر سر مسائل مختلف آنقدر سنگین است که فرصت کافی برای ایجاد این ارتباط را ندارند و به طور کلی مسائل تحقیقی و پژوهشی در اولویت های بعدی فعالیت آنها قرار دارد.
نباتچیان اظهار کرد: مسئولین دانشگاه ها باید با بهره گیری از ظرفیت و توانمندی صنعت، امکان برقراری ارتباط بین این دو بخش مهم را فراهم سازند.
مدیرعامل شرکت پارس سویچ نیز با بیان اینکه کل جامعه و محیط زندگی ما عرصه فعالیت های تحقیقاتی است، گفت: اکثر رفتارهای اجتماعی که در عرصه های مختلف در جامعه از جمله استان مشاهده می شود، می تواند سوژه ای تحقیقاتی و پژوهشی باشد.
ولی اله بیات با اشاره به اینکه صنعت دانشگاه را باور دارد، خاطر نشان کرد: بر این اساس، صنعت گلایه از دانشگاه را حق خود می داند و امید است پاسخ های مناسبی را از این گلایه مندی دریافت کند.
وی با بیان اینکه امروزه صنعت متهم به غیر رقابتی بودن می شود، ابراز کرد: دلایل این امر مربوط به توانمندی و یا عدم توانمندی صنعت نیست، شاید بتوان این اتهام را به نبود نیروهای دانشگاهی و متخصص در عرصه های مختلف نسبت داد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه صنعت از نیروهای متخصص تربیت شده در دانشگاه انتظاراتی دارد که تأمین نمی شود، بیان کرد: فارغ التحصیلان رشته های مختلف از کار در محیط های صنعتی هراس دارند و دانشگاه وظیفه دارد در دوره های تربیت دانشجویان این ترس را از بین ببرد.
گفتنی است در این برنامه از مدیران عامل شرکت گاز، آب منطقه ای و برق منطقه ای استان به عنوان حامیان پژوهشی دانشگاه زنجان و همچنین پژوهشگران برتر دانشکده ها و گروه های مختلف آموزشی دانشگاه تجلیل به عمل آمد.
در پایان مراسم رصدخانه آموزشی و پژوهشی و همچنین سایت بیوانفورماتیک دانشگاه افتتاح گردید.
جهت مشاهده گزارش تصویری لطفاً کلیک نمایید.