خانه :: اساتید :: اخبار

پس از نيم قرن فعاليت مستمر قرآنی؛
استاد كفعمی به ديار باقی شتافت



 

استاد كفعمی به ديار باقی شتافت

استاد علی‌اكبر كفعمی، خادم‌ و استاد برجسته قرآن كريم استان زنجان، پس از نيم قرن فعاليت مستمر قرآنی، همزمان با شام غريبان حضرت سيد‌الشهداء(ع)، در سن 86 سالگی به‌ديار باقی شتافت. روابط عمومی دانشگاه زنجان این مصیبت بزرگ را به خانواده محترم ان مرحوم تسلیت عرض می‏نماید.

 

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) استاد علي اكبر كفعمي، با تاسيس مكتب القرآن الحسيني در سال 1342 هجري شمسي، آموزش قرآن را به‌صورت رسمي به مهم‌ترين هدف خود در زندگي تبديل كرد و در اين سال‌ها، استادان بزرگي را به‌جامعه معرفي كرده است و به‌جرات مي‌توان ادعا كرد كه او بيش از نيم قرن، محور فعاليت‌هاي قرآني در زنجان بوده است.

 

قارياني كه محضر اين استاد بزرگ را درك كرده‌اند در رشته‌هاي مختلفي چون قرائت، تفسير، تجويد و حفظ قرآن كريم، به استاداني شاخص تبديل شده‌اند كه راه و مرام استاد خويش را ادامه مي‌دهند.

 

اين استاد برجسته قرآني متولد 1303 در زنجان بود. او پدرش را كه از روحانيون سرشناس زنجان بود، در سنين طفوليت از دست داد و مجبور شد، همزمان با کار، درس خوانده و ديپلمش را از مدرسه شبانه بگيرد. در سال 1325 براي کار در دخانيات به تهران رفت و در مدت حضور در تهران، تجويد و اختلاف قرائات را نزد استاد مفيد اصفهاني آموخت و آيت‌الله ديزجي زنجاني تفسير را فراگرفت و در جلسات و هيات‌هاي متعددي همچون زينبيه و زنجاني‌هاي مقيم مركز، عهده‌دار آموزش و اداره جلسات قرائت قرآن كريم شد.

 

استاد كفعمي پس از بازگشت به زنجان، کارمند رسمي راه‌آهن شد و همزمان جلسات آموزش قرائت و تجويد قرآن کريم را در زنجان ادامه داد كه اين فعاليت‌ها در سال 1348 منجر به تاسيس «مکتب القرآن الحسيني» در اين شهر گرديد.

 

با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي، فعاليت‌هاي قرآني اين استاد برجسته، رونق بيشتري گرفت و همزمان با بازنشستگي استاد در سال 62، مکتب‌القرآن را به‌تکيه اسدالله بيگ ( واقع در خيابان سعدي زنجان) منتقل شد و مردم از طبقه و صنفي، كودكانشان را نزد استاد کفعمي مي‌فرستادند، تا قرآن بياموزند.

 

امروز به جرات مي‌توان گفت؛ قاري قرآني در زنجان پيدا نمي‌شود که با واسطه يا بدون واسطه، شاگرد اين استاد و خادم برجسته قرآن كريم نشده باشد و از بهترين قاريان استان، تا نوجواناني که به‌تازگي با قرآن آشنا شده اند، مهم‌ترين افتخارشان شاگردي استاد كفعمي است.

 

در تکيه اسدالله بيگ، قرآن‌آموزان براي فراگيري قرآن شهريه‌اي پرداخت نمي‌كردند و استاد هم براي تعليم و تدريس قرآن پولي نمي‌گرفت. فقط براي خرج و مخارج خود تکيه، هر 3 ماه يک بار شهريه ناچيزي، آن‌هم به‌صورت اختياري دريافت مي‌شد و استاد از حقوق بازنشستگي خود نيز مبلغي را به‌مکتب اختصاص مي‌داد كه امور مکتب، با همين پول‌ها مي‌چرخيد.

 

استاد كفعمي، چند هفته پيش در جريان عيادت تعدادي از مسئولان فرهنگي استان از ايشان در سخنان كوتاهي حاضران را به‌توجه هرچه بيشتر به‌ قرآن كريم فراخوانده و تاكيد كرده بود: انس با قرآن خير دنيا و آخرت را براي انسان به ارمغان مي‌آورد و موجب نجات از آتش جهنم مي‌شود.

 

اين استاد بزرگوار يادآور شده بود: در سن 86 سالگي به بركت قرآن كه در تمام شئون زندگي‌ام جريان داشته است، مراجعه‌اي به پزشك نداشته‌ام، چرا كه قرآن را بهترين شفا براي انسان‌ها مي‌دانم.

 

 

 


ارسال شده در مورخه: 29-9-1389
آخرين اخبار با موضوع: دفتر ریاست و روابط عمومی


افتتاح راه بند خیابان یکطرفه دانشکده کشاورزی
راه بند خیابان یکطرفه دانشکده کشاورزی قدیم تایید و افتتاح گردید.


انتصاب رئیس و اعضای میز تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
رئیس و اعضای میز تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در استان زنجان منصوب شدند.


آیین تقدیر از افتخار آفرینان دانشگاه زنجان
آیین تقدیر از افتخار آفرینان دانشگاه زنجان با حضور ریاست محترم دانشگاه برگزار شد.


پیام نوروزی ریاست محترم دانشگاه
فرا رسیدن سال نو، که می‌تواند آغازی برای موفقیت، کامیابی و بهترین‌ها باشد، بر شما مبارک باد.

پربازدیدترین مطلب در زمینه:
دفتر ریاست و روابط عمومی

انتصاب مدیران اداری و برخی از گروه های آموزشی دانشگاه

ادامه اخبار با موضوع دفتر ریاست و روابط عمومی