اقتصاد دولتی، از جمله موانع موجود بر سر راه فعالیت های واحدهای فناوری است.
هاشم غریبلو در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، با بیان اینکه به طور عمده صنعت در کشور وابسته به دولت می باشد، اظهار کرد: تا زمانی که اقتصاد در کشور دولتی است، فناوری معنا نخواهد داشت. لذا امید است با تحقق و پیشبرد اهداف اصل 44 قانون اساسی و انجام خصوصی سازی در کشور، مبانی فناوری در کشور تقویت گردد.
وی با اشاره به عدم تناسب سیستم آموزشی موجود در کشور با مفاهیم فناوری، افزود: آشنا نبودن فارغ التحصیلان دانشگاهی با مبانی و مباحث فناوری، از دیگر موانع موجود بر سر راه فعالیت واحدهای فناوری است.
این مقام مسئول، نبود حمایت کافی از فناوری های ریسک پذیر را از دیگر مشکلات پیش روی فعالیت های فناوری برشمرد و تصریح کرد: اگرچه دولت از این فعالیت ها حمایت می کند، اما رشد و پیشرفت این فعالیت ها و مراکز رشد و فناوری وابسته به حمایت های دولتی می باشد؛ چرا که به طور کلی فعالیت های فناوری از درصد ریسک پذیری بالایی برخوردار است که این امر، نیازمند حمایت های دولتی می باشد.
غریبلو ضمن تأکید بر اهمیت بالا بردن سطح حمایت از مراکز رشد و پارک های فناوری، ابراز کرد: پیشنهاد می شود دولت جهت توسعه مراکز و واحدهای فناوری، صندوقی تحت عنوان صندوق حمایت از فناوری های ریسک پذیر راه اندازی نماید.
وی مجموع واحدهای ثبت شده در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه زنجان را 17 مورد عنوان کرد و یادآو رشد: از این تعداد، 11 واحد به صورت شرکت های مستقر در مرکز رشد دانشگاه فعالیت می نمایند و از حمایت های این مرکز برخوردار هستند. اما پس از طی دوره ای 3 ساله، باید به طور مستقل و بدون نیاز به حمایت مرکز رشد، به فعالیت خود ادامه دهند.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه زنجان با بیان اینکه 3 واحد دیگر از واحدهای ثبت شده در این مرکز، دوره پیش رشد را می گذرانند، خاطر نشان کرد: این واحدها نیز پس از طی دوره ای 6 ماهه، می توانند اقدام به ثبت شرکت نمایند.
غریبلو ادامه داد: 4 واحد دیگر نیز به عنوان هسته پژوهشی شامل دو هسته دانشجویی و دو هسته متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه، زیر نظر این مرکز در حال فعالیت می باشند.
وی ضمن تأکید بر لزوم کاربردی کردن فعالیت های فناوری، اظهار کرد: در حال حاضر، 7 شرکت از شرکت های زیر نظر مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه زنجان به مرحله تولید رسیده اند و با تعامل دو طرفه ای که با بازار کار دارند، دست به فعالیت های تجاری می زنند.
این مقام مسئول ارائه مکان استقرار، اینترنت، خدمات تایپ و تکثیر و در صورت لزوم خدمات منشی گری را از جمله حمایت های مرکز رشد واحدهای فناوری از واحدهای زیرنظر خود برشمرد و یادآور شد: پرداخت تسهیلات تا سقف 500 میلیون ریال و معرفی به صندوق مهر امام رضا (ع) جهت دریافت تسهیلات 300 میلیون ریالی، برگزاری برنامه های آموزشی مالی یا حقوقی در صورت وجود متقاضی و خدمات بازاریابی، از دیگرحمایت های این مرکز از واحدهای فناوری می باشد.
وی در رابطه با تبدیل مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه زنجان به پارک علم و فناوری، تصریح کرد: اقدامات اولیه این امر انجام شده است. اما با توجه به وجود یک پارک علم و فناوری در زنجان، تا حدی نسبت به راه اندازی یک پارک دیگر در دانشگاه زنجان مقاومت وجود دارد، با این حال مراتب در دست پیگیری است.