در این مراسم پایاننامه کارشناسی ارشد خانم "نگین قطب الدین"، دانش آموخته شیمی پلیمر دانشگاه زنجان تحت راهنمایی دکتر هدی نصیرا و دکتر محمدرضا یافتیان و مشاور صنعتی دکتر بتول عربسرخی در بخش علوم پایه سومین جشنواره ملی طرحها، پایاننامهها و رسالههای دانشجویی کاربردی کارفرمامحور امیرکبیر موفق به کسب مقام اول شد.

جشنواره ملی امیرکبیر که با همکاری جهاد دانشگاهی البرز، بنیاد نخبگان البرز و اتاق بازرگانی البرز به منظور حمایت از پایاننامهها و رسالههای کاربردی کارفرمامحور بنیان گذاشته شده در سومین سال با مشارکت ۵۶ دانشگاه از جمله دانشگاههای شریف، علامه، تهران، الزهرا، علم و صنعت، خوارزمی، امیرکبیر، زنجان و ... و ۸۳ کارفرما برگزار شد.
این جشنواره با هدف جذب رسالههای دکتری و پایاننامههای تحقیقات کاربردی و کارفرمایی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاهها، استادان و نخبگان علمی در محورهای علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و دامپزشکی، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، و هنر با شرکت بیش از ۳۵۰ پایان نامه و رساله از سراسر کشور برگزار و در پایان از ۱۰ برگزیده دارای پایان نامه و رساله کاربردی کارفرمامحور در این هفت گروه تقدیر شد.
موضوع پایاننامه سرکار خانم نگین قطب الدین "تهیه بطری های پلیاتیلن ترفتالات مقاوم به پرتو فرابنفش (UV) حاوی نانو مواد جاذبUV و بررسی کارآیی آنها" به سفارش شرکت فراورده های روغنی ایران-فریکو میباشد.درسالهای اخیر چشمانداز توسعه بستهبندی مواد غذایی در راستا حفظ کیفیت، ایمنی و افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی بسیار روشنتر شده است. فراگیری گسترده پلی اتیلن ترفتالات در قیاس با دیگر مواد در صنعت بسته بندی مواد غذایی به جهت خواصی مانند استحکام، سبکی و قابلیت بازیافت منجر به مطالبات رو به رشد تولید آنها با کارایی بهتر شده است. علیرغم مزیت های این پلیمر نسبت به مواد بسته بندی متداول، قرارگیری بطری PET در معرض نور خورشید منجر به کاهش کیفیت پلیمر و محصول داخل بطری توسط پرتو فرابنفش (UV) و نیز مهاجرت برخی مواد شیمیایی از آن به محتوای داخل بطری میشود؛ تمامی این عوامل صنعت مواد غذایی را مجبور به نگاهی دقیقتر به بسته بندی PET و همزمان ماندگاری مواد غذایی به منظور تولید محصولات با ظاهر زیبا، بازیافت آسان و مهمتر از همه کاهش خطر مهاجرت افزودنی ها داشته است؛ بنابراین بهترین راهکار اضافه کردن مواد جاذب UV به فرمولاسیون PET است؛ در این طرح پژوهشی بطری های پلیاتیلن ترفتالات با فرمولاسیون جدید با هدف بهره گیری از قابلیت های نانو مواد جاذب UV در فرمولاسیون PET برای صنعت روغن خوراکی تهیه شدند.ارزیابی عملکرد بطری های حاوی نانو مواد جاذب پرتو فرابنفش در زمینه چالش برانگیز حفظ پایداری بطری، بهبود کارایی آن و نیز ایمنی محتوی درون بطری که وابسته به پرتو فرابنفش و مهاجرت مواد شیمیایی از مواد بسته بندی در تماس با ماده غذایی ست، نشان دهنده حفظ شفافیت، کاهش درصد عبور پرتو فرابنفش، بهبود خواص فیزیک و شیمیایی و ممانعت از مهاجرت نانومواد و مواد شیمیایی در شرایط جوی سخت و دمای بالا بود. موفقیت بدست آمده نقش مؤثری در افزایش ماندگاری روغن خوراکی با بهبود ویژگیهای ماده بسته بندی داشته و افق تازهای درکاربرد نانو کامپوزیتها در صنعت بسته بندی مواد غذایی خواهند گشود.

لینک خبر
لینک خبر