خانه :: اساتید :: اخبار

تشریح روش کار تصفیه فاضلاب شهری به روش هوادهی گرانولی در دانشگاه زنجان
پایلوت تصفیه فاضلاب شهری به روش هوادهی گرانولی برای استفاده در تحقیقات علمی و عملی به دانشگاه زنجان منتقل شد



     همزمان با نصب و راه‌اندازی پکیج تصفیه فاضلاب زیست توده گرانولی دانشگاه زنجان و با حضور دکتر لطیفی رییس کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و  فناوری، خانم دکتر شایق دبیر کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری، دکتر منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور، دکتر محمدرضایی مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری کردستان، مهندس دانایی‌فر مدیر کل اداره کشاورزی و منابع طبیعی سازمان پدافند غیرعامل، دکتر پرستاری معاون عملیات معاونت سلامت سازمان پدافند غیر عامل، دکتر ابراهیمی مبدع این طرح و جمعی از مسئولین استانی از محل این پکیج بازدید بعمل آمد و توضیحات روش کار و پرسش و پاسخ و مذاکرات در خصوص توسعه همکاریهای فی مابین  در مرکز همایش های بین المللی غدیر دانشگاه صورت گرفت، تا برای استفاده در سراسر کشور معرفی گردد.

يکي از مهمترين مشکلات سيستم هاي تصفيه فاضلاب شهري و صنعتي متداول کنوني نياز به مساحت زياد براي تصفيه و ته نشيني لجن لخته اي و نيز ميزان زياد لجن مازاد توليدي مي باشد. علاوه بر اين يک سيستم تصفيه فاضلاب کامل بايستي داراي فرآيندهاي مختلف تصفيه شامل حذف مواد آلی، نيتريفيکاسيون و دينيتريفيکاسيون و حذف بيولوژيکي فسفر باشد که در حوضچه هاي مختلف صورت مي گيرد. در نتيجه يک سيستم کامل نيازمند سيرکولاسيون جريان زياد مايع، زمان ماند بالا و در نتيجه حجم بالاي راکتور مي باشد.

براي غلبه بر مشکل فرآيندهاي متداول تصفيه فاضلاب می توان شرایطی را ایجاد کرد که لجن بصورت متراکم و با قدرت ته نشيني بالا توسعه یابد که اجازه رشد زیست توده (لجن) با دانسيته بالا و غلظت هاي بالاي توده ميکروبي در راکتور را مي دهد. بدلیل گراديان نفوذ ترکيبات مختلف در زیست توده های متراکم توسعه یافته و وجود توده هاي ميکروبي مختلف، فرآيندهاي مختلف تصفيه در يک راکتور امکان پذير خواهد بود و در نتيجه حذف همزمان آلاینده های آلی، نيتروژن و فسفر را در يک راکتور امکان پذير مي نمايد.

سرعت ته نشینی بالای زیست توده های متراکم باعث عدم نیاز به وجود تانک ته نشینی در سیستم های تصفیه نوین شده و فضای مورد نیاز برای تصفیه فاضلاب حدود 75 درصد کاهش می یابد. در ضمن بدلیل سادگی فرایند

هزینه احداث واحد های تصفیه فاضلاب و همچنین هزینه های مصرف انرژی و بهره برداری بیش از 50 درصد کاهش می یابد.

از مزیتهای این روش میتوان به حذف همزمان مواد آلی، نیتروژن و فسفرتنها در یک راکتور اشاره نمود. با حذف مواد آلی، نیتروژن و فسفر فاضلاب های شهری و صنعتی از یک تهدید به فرصت تبدیل شده و به راحتی قابل باز چرخانی بوده و می تواند برای آبیاری و یا استفاده در واحد های مختلف صنایع مورد استفاده قرار گیرد. با استفاده از این روش نوین دیگر نیازی به تانک های ته نشینی اولیه و ثانویه و تجهیزات مکانیکی متحرک و یا مدور نبوده و فاضلاب در زمان سیکل های سه ساعته تصفیه می شود.

پایلوت تصفیه فاضلاب شهری به ظرفیت 150 الی ۳۰۰ مترمکعب در روز به روش هوادهی گرانولی برای استفاده در تحقیقات علمی و عملی به دانشگاه زنجان منتقل شده است.

 

عکس های این خبر را در آلبوم تصاویر دانشگاه مشاهده نمایید.

 


ارسال شده در مورخه: 08-12-1400
آخرين اخبار با موضوع: دفتر ریاست و روابط عمومی


افتتاح راه بند خیابان یکطرفه دانشکده کشاورزی
راه بند خیابان یکطرفه دانشکده کشاورزی قدیم تایید و افتتاح گردید.


انتصاب رئیس و اعضای میز تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
رئیس و اعضای میز تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در استان زنجان منصوب شدند.


آیین تقدیر از افتخار آفرینان دانشگاه زنجان
آیین تقدیر از افتخار آفرینان دانشگاه زنجان با حضور ریاست محترم دانشگاه برگزار شد.


پیام نوروزی ریاست محترم دانشگاه
فرا رسیدن سال نو، که می‌تواند آغازی برای موفقیت، کامیابی و بهترین‌ها باشد، بر شما مبارک باد.

پربازدیدترین مطلب در زمینه:
دفتر ریاست و روابط عمومی

انتصاب مدیران اداری و برخی از گروه های آموزشی دانشگاه

ادامه اخبار با موضوع دفتر ریاست و روابط عمومی