موزه ها، آیینه عبرت و تجلی گاه ذوق و استعداد و خلاقیت و دانش مردمانی که زمانی در این سرزمین کهنسال و تاریخی و یا هرجای دیگر از این کره خاکی را تجربه کرده اند.
موزه ها، شکوه تولد، صلابت جوانی، خزان زندگی را به نمایش میگذارند و عرصه وسیع و گسترده تجربه و پندواندرزند.
دکتریوسف قدیمی مدیر موزه تاریخ طبیعی دانشگاه در خصوص موزه ها چنین می گویند:
شناخت ذخایرطبیعی هر کشور مستلزم مطالعه علمی آنهاست. این کار بدون جمع آوری علمی آثار به جا مانده، آماده سازی و مطالعه علمی آنها امکانپذیر نیست. بی توجهی به آثار بسیار با ارزش و گرانبهای تاریخی، هنری، ادبی و به ویژه ذخایر طبیعی و بی ارزش تلقی کردن آنها در طول یک قرن گذشته سبب شده است که اکثر مراکز فرهنگی، علمی و تحقیقاتی در بسیاری از زمینه های تخصصی و فوق تخصصی از جمله مردم شناسی، زمین شناسی و زیست شناسی با کمبود امکانات در ارایِه دروس عملی و علمی مواجه باشند. همین کمبودها و نارسایی ها سبب شده است که در سطوح دکتری و فوق تخصصی وابستگی به موزه ها و دانشگاه های خارج داشته باشیم. موزه های تاریخ طبیعی، به طور کلی و گسترده، حاصل گردآوری های مجموعه های علمی، فرهنگی و هنری نمونه ها در طول سالیان دراز مدت میباشند که با تلاش و علاقه صاحبنظران و متخصصین شایسته و با همکاری سازمان های ذیربط و همچنین افراد علاقمند و بویژه نسل آینده سازان این مرز و بوم کهنسال انجام میشود. در این رابطه، لازم به ذکر است که محقق شدن این مهم نیاز به چند سال تلاش مداوم و پیگیر جهت تشکل و سازماندهی دارد.
موزه های تاریخ طبیعی مرکز تجمع اندیشمندان و صاحبنظران هر کشور است. در این گونه مراکز علمی، فرهنگی و هنری است که نسل جوان و پر تلاش و دانشمندان معاصر در مورد شناخت آثار هنری، علمی و فرهنگی به مطالعه و تحقیق میپردازند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص زمان بازدید با شماره تلفن 2350 تماس حاصل فرمایید.