به گزارش روابط عمومی دانشگاه، کارگاه تخصصی در خصوص زلزله و تاثیر آن بر عملکرد لرزه ای سازه ها با همکاری دانشکده مهندسی دانشگاه زنجان و سازمان نظام مهندسی در تاریخ 4 دی ماه 1396 در سالن همایش های سهروردی دانشگاه از ساعت 9 الی 13 با حضور اساتید، دانشجویان و صاحب نظران در خصوص این مساله برگزار خواهد شد.
شایان ذکر است: در این راستا، آقایان دکتر پیام اشتری، دکتر کیارش ناصر اسدی، مهندس حسین بیات و دکتر مهدی اقبالی از اعضای هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه زنجان بر اساس بازدیدهای انجام شده از مناطق زلزله زده و با هدف تبیین نظرات فنی–پژوهشی اقدام به برگزاری کارگاه تخصصی به همراه نمایشگاه تجربیات زلزله کرمانشاه خواهند نمود.
پیام اشتری استادیار گروه آموزشی عمران و یکی از سخنرانان این کارگاه گفت: زمین لرزه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ سرپل ذهاب استان کرمانشاه باعث وقوع رفتارهای لرزه ای مختلف سازه ها در مناطق زلزله زده گردیده است. ساختمان های فولادی، بتنی مسلح، بنایی و شریان حیاتی موجود تحت تاثیر این زمین لرزه قرار داشته اند. در سالیان اخیر توجه و اهتمام ویژه ای برای تدوین آیین نامه های طراحی، بهبود روش های ساخت و اجرا و مقاوم سازی سازه ها وجود داشته است. بنابراین ارزیابی عملکرد سازه های موجود در این زلزله میتواند به عنوان تجربیات ارزشمند برای متخصصان، محققان و پژوهشگران و جامعه فنی و مهندسی مورد استفاده قرار گیرد. از طریق مقایسه رفتار واقعی انواع سازه ها در این زلزله اهمیت استفاده از نظرات متخصصان در امور ساخت و اجرای سازه ها برای عموم افراد جامعه مشخص میگردد.
با افزایش آگاهی افراد جامعه و ارتقای دانش مهندسان و سازندگان در تامین ایمنی لرزه ای سازه ها میتوان از وقوع خسارات ناشی از زلزله های احتمالی جلوگیری نمود.
وی در ادامه بیان داشت: بعد از وقوع زمین لرزه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ سرپل ذهاب استان کرمانشاه تعدادی از اعضای هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه زنجان در قالب تیم های فنی - تخصصی برای ارزیابی میدانی سازه ها عازم منطقه گردیدند تا ارزیابی دقیقی از شرایط سازه های موجود در مناطق زلزله زده فراهم شود. بر اساس برنامه ریزی، ارزیابی ها به صورت پیوسته در طول این مدت انجام شده است که نتایج آن در این کارگاه به سمع و نظر حاضران خواهد رسید.

