به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سومین همایش منطقه ای هیات های اجرایی جذب دانشگاه های شمال کشور به میزبانی دانشگاه زنجان برگزار شد.
این همایش با حضور دکتر محمدعلی کی نژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور، آیتالله علی خاتمی نماینده ولیفقیه در استان زنجان، روسا و اعضای هیات های اجرایی جذب و مسوولین نهادهای نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه های دولتی، آزاد، علوم پزشکی از البرز، قزوین، گیلان، زنجان و مسوولین هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار گردید.
خلیل جمشیدی رئیس دانشگاه زنجان در این همایش گفت: در جذب هیأت علمی دانشگاهها، با توجه به آمار موجود، باید فضای رقابتی ایجاد شود. وی افزود امروز در زمینه جذب در دانشگاه زنجان اقداماتی خوبی صورت گرفته است و با اشاره به مشکلاتی که در زمینه جذب در دانشگاهها وجود دارد، اضافه کرد: در حال حاضر جز مشکل ردیفهای استخدامی در دانشگاهها، مابقی مشکلات حل شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاهیان ما افراد بسیار فرهیختهای هستند، گفت: اگر اعتماد به این قشر از جامعه صورت بگیرد بسیاری از مشکلات در جامعه ما حل خواهد شد و اگر عملکرد دانشگاه زنجان مورد بررسی قرار بگیرد این موضوع تبیین خواهد شد که اعتماد به دانشگاهیان عامل بسیار مهمی در حل مشکلات است.
جمشیدی با تقاضا برای توجه به حل مشکل ردیفهای استخدامی در دانشگاه زنجان، افزود: اگر مشکل سازمانهای مطبوع در زمینه اعطای مجوز به استخدام در دانشگاه، بحث مالی آن است، برای این موضوع فکر شده و به این جهت مشکلی وجود نخواهد داشت.
وی ادامه داد: امید است با توجه به قولهای مساعدی که برای استخدام در شهریورماه و چند ماه آینده آن به همکاران دانشگاهی داده شده است، این موضوع در کانون توجه دستاندرکاران قرار گیرد.
رئیس دانشگاه زنجان با تاکید بر اینکه باید با توجه به شرایط کشور در دانشگاهها اقدامات جدیدی صورت گیرد، گفت: آماری که حاکی از حضور حدود 76 هزار نفر در هیأت علمی دانشگاهها است، یک افتخار و امتیاز بزرگ برای دانشگاههای کشور است و البته باید به این آمار، 70 هزار نفر دانشگاهی دارای مدرک دکترا را نیز اضافه کنیم که پشت درهای دانشگاه منتظر ورود به این عرصه هستند.
وی با اشاره به اینکه این آمار لزوم ایجاد یک فضای رقابتی در زمینه جذب در هیأت علمی دانشگاهها را طلب میکند، گفت: نیاز امروز کشور و همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل، جذب بهترینها در دانشگاههای کشور است.
در این همایش نماینده ولیفقیه در استان نیز تاکید کرد: اساتید به دلیل تجربه و دلسوزی قادر به مدیریت بعد معنویت هستند، لذا برای رسیدن به پیشرفت باید ابزار معنویت را پیشه خود قرار داده و آن را به دانشجویان منتقل کنند.
آیتالله علی خاتمی گفت: متمرکز شدن هیئتهای جذب هیئتعلمی در دانشگاهها ابتکار خوبی است و دانشگاهها قدرت اختیار بالایی در رابطه با جذب هیئت علمی دارند.
وی اظهار کرد: شتاب علمی موجود در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی قابل مقایسه با قبل از آن نیست و در حال حاضر به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافتهایم.
آیتالله خاتمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری تشریح کرد: دنیا به سرعت، رو به جلو در حرکت است و سرعت شتاب آن ماشینی است و هیچگاه از حرکت باز نمیایستد، ما نیز باید بکوشیم تا شتاب خود را بیش از پیش افزایش دهیم تا با سرعت دنیا یکی شده و حتی پیشروی کنیم.
امام جمعه زنجان تاکید کرد: مقام معظم رهبری راه میانبری را برای رسیدن به این هدف تبیین کردهاند که بعد نرمافزاری و معنویت یکی از این میانبرها است و این بعد معنویت در دست اساتید دانشگاهها است.
وی افزود: اساتید به دلیل تجربه و دلسوزی و شناخت بالا نسبت به پیرامون خود به راحتی میتوانند بعد معنویت را مدیریت کرده و رابطه خوبی با آن ایجاد کنند و در نهایت ابزار معنویت را پیشه خود قرار داده و پس از آن به دانشجویان منتقل کنند.
وی خاطرنشان کرد: محیط علمی، محیط نقادی است و نقد است که میتواند موجب پیشرفت شود. بالندگی فقه نیز در این است که استاد موضوعی را عنوان میکند و دانشجو در نقد آن موضوعی دیگر و همین نقد و نقادی موجب رشد و بالندگی آن میشود.
در همین زمینه نیز رئیس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور گفت: طی سال های اخیر به علت سرعت بخشیدن به روند جذب هیات علمی و بکارگیری افراد نخبه در سطح دانشگاه ها، مهاجرت علمی از کشور کاهش چشمگیری یافته است.
محمد علی کی نژاد افزود: برای پیشرفت علمی باید آینده نگری بر مبنای نقشه جامع علمی کشور و محور قرار دادن نگاه استانی، منطقه ای به مسائل علمی داشت و رویکرد مراکز علمی به متخصص هایی که به هر علتی نمی توانند جذب دانشگاه ها شوند باید به گونه ای باشد که زمینه فعالیت آنها در شرکت های دانش بنیان یا پژوهشگاه های علمی فراهم شود.
کی نژاد با تاکید بر اولویت داشتن افراد اصلح برای انتخاب و جذب در محیط های علمی، گفت: تلاش می کنیم تا روند جذب با سرعت، شفافیت، رعایت عدالت، به دور از تاثیرات منفی گروه های آموزشی یا رئیسان دانشکده ها انجام شود و نیاز دانشگاه ها را به طور کامل برطرف کند.
رئیس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور افزود: برای هم افزایی و جلوگیری از موازی کاری در استان ها، همراه با تعامل مسئولان علمی هر استان، به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی، رشته های یکسان تصویب یا راه اندازی نشود.
وی با اشاره به وجود بیش از 76 هزار هیات علمی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور، گفت: نزدیک به 56 هزار پرونده در این خصوص در کمتر از هفت سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است، که از این تعداد حدود 37هزار پرونده تایید و به دانشگاه ها ارجاع داده شده است.
کی نژاد یادآور شد: امسال نسبت استاد به دانشجو در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یک به 11، در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یک به 26 و در دانشگاه آزاد اسلامی یک به 48 است و این آمار در دانشگاه های سراسری و آزاد اسلامی باید با مدیریت مناسب، به حد مطلوبی برسد.
رییس هیئت عالی جذب هیئتعلمی کشور با اشاره به اینکه طی هفت سال گذشته 36 هزار و 700 نفر هیئت علمی جذب دانشگاهها شدهاند گفت: این آمار، رقم بینظیری را در دنیا به خود اختصاص داده است.
