به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از سایت وزارت علوم تحقیقات و فناوری : دکتر مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به تغییرات صورت گرفته در آیین نامه انتخاب دانشجویان نمونه سال 94گفت: داوطلبان میتوانند از فردا با مراجعه به سامانه انتخاب دانشجوی نمونه نسبت به ثبت نام اقدام كنند.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مجتبی صدیقی در نشست خبری آیین گشایش بیست و چهارمین جشنواره دانشجویان نمونه که در سازمان امور دانشجویان با حضور قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی و امور مجلس وزارت بهداشت، برگزار شد، با بیان اینکه انتخاب دانشجویان نمونه سال 94 با همکاری وزارت علوم و وزارت بهداشت صورت میگیرد، از ارتقای ساختار اجرایی این فرایند خبر داد و گفت: برای انتخاب دانشجوی نمونه یک شورای عالی جشنواره متشکل از وزرای علوم و بهداشت و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شده است.
وي افزود: همچنین یک شورای سیاست گذاری مرکب از معاونان دو وزارتخانه و مدیران مربوطه تشکیل و سعی شده مراحل انتخاب دانشجوی نمونه شفاف سازی شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان از راه اندازی یک سامانه برای ثبت نام متقاضیان خبر داد و گفت:دانشجویان از فردا میتوانند با مراجعه به سامانه www.nemooneh.saorg.ir نسبت به ثبت نام در جشنواره اقدام كنند.
وي با اشاره به انتخاب دانشجوی نمونه در سال گذشته كه در دو مرحله برگزار شد، اظهار كرد: در مرحله اول دانشجوی نمونه در دانشگاهها انتخاب شده و سپس به وزارتین برای مرحله کشوری معرفی میشدند كه این امر امسال در سطح وسیع تر نسبت به سال گذشته انجام میشود و همه دانشگاهها از جمله دانشگاه پیام نور و آزاد اسلامي هم مجاز به انتخاب دانشجوی نمونه هستند.
دکتر صدیقی با اشاره به جوایز دانشجویان نمونه توضیح داد: امسال علاوه بر اعطای جوایز نقدی به برگزیدگان، امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بدون آزمون برای آنها نيز فراهم میشود.
وي گفت: همچنین برای دانشجویان مقطع دکترا امکان فرصت مطالعاتی خارج از کشور با تامین هزینه صد در صدی توسط وزارتخانهها فراهم و این دانشجویان به بنیاد علمی نخبگان نيز معرفي مي شوند.
دکتر صدیقی در مورد حداقل معدل کل دانشجویان نمونه تصريح کرد: حداقل معدل کل دانشجویان مقطع کارشناسی 16، مقطع کارشناسی ارشد 17، دکترای حرفهای 16، دکترای تخصصی 17 و کارشناسی ارشد پیوسته 16 تعیین شده است.
وي افزود: حداقل سابقه دانشجویی در مقطع کارشناسی پس از چهار نیمسال، مقطع کارشناسی ارشد پس از دو نیمسال، مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای حرفهای پس از شش نیمسال، مقطع دکترای تخصصی بالینی پس از دو سال و دکترای تخصصی پس از آزمون جامع مي توانند در اين جشنواره شركت كنند ضمن اينكه سن داوطلبان نباید بیش از 40 سال باشد.
معاون وزير علوم با تاکید بر اینکه متقاضیان ثبت نام در سامانه انتخاب دانشجویان نمونه باید حداقل امتیاز آزمون زبان را کسب کنند، در مورد امتیازهای پژوهشی گفت: متقاضیان باید در بخش مقالات، طرحهای پژوهشی، تالیف کتاب، ترجمه و گردآوری کتاب، اختراع، ابداع و نوآوری، مسابقات و جشنوارههای علمی دارای امتیاز باشند.
دکتر صدیقی در مورد امتیازات بخشهای فرهنگی نیز اظهار کرد: دانشجویان باید در فعالیتهای قرآنی، فعالیت در نهادهای دانشجویی، عضویت در نهادهای نظارتی،نشریات دانشجویی، تالیف کتب فرهنگی، فعالیتهای ادبی و فرهنگی، ایثارگری و فعالیتهای ورزشی دارای امتیاز باشند.
وی در خصوص دانشجویان معلول گفت: چنانچه دانشجویان معلول موفق به کسب 90 درصد حد نصاب امتیاز شدند با تایید سازمان بهزیستی به آنها10 درصد امتیاز تشویقی اعطا می شود.
دكتر صديقي در ادامه با اشاره به تشکیل شورای عالی سیاست گذاری و شورای عالی جشنواره گفت: شورای عالی سیاست گذاری متشکل از معاون دانشجویی وزارت علوم، معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، معاون فرهنگی و اجتماعي وزارت علوم، معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت است.
وي افزود: شورای عالی جشنواره متشکل از وزرای علوم و بهداشت، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونان دو وزارتخانه است و تصمیم نهایی در مورد تعداد دانشجویان و سطح جوایز در شورای سیاستگذاری اتخاذ میشود.
رئیس سازمان امور دانشجویان در مورد کمیته انتخاب دانشجوی نمونه در وزارت علوم توضیح داد: این کمیته متشکل از رئیس سازمان امور دانشجویان، معاون دانشجویان داخل، مدیر کل دانشجویان داخل، مدیر کل فرهنگی وزارت علوم، مدیر کل آموزشی وزارت علوم، مدیر کل پژوهشی وزارت علوم و یکی ازمعاونان دانشجویی دانشگاههای تابع وزارت علوم است.
دکتر صدیقی در مورد اعضای این کمیته در وزارت بهداشت نیز گفت: کمیته انتخاب دانشجوی نمونه در وزارت بهداشت متشکل از معاون فرهنگی اجتماعی و امور مجلس وزیر بهداشت، مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، نماینده معاونت آموزشی وزارت بهداشت، نماینده معاونت پژوهشی وزارت بهداشت و یک معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاههای وابسته به وزارت بهداشت میشود.
وي درخصوص سهمیه وزارت علوم در انتخاب دانشجوی نمونه گفت: هر دانشگاه در هر سه مقطع میتواند دانشجویان نمونه خود را در گروههای پنچ گانه آموزشی در صورت کسب حدنصاب 60 امتیاز معرفی کند که این سهمیه برای دانشگاه آزاد اسلامي و پیام نور به سه نفر اول در هر گروه، دانشگاههای سطح یک نفرات اول و دوم و سایر دانشگاهها نفر اول میشود.
دکتر صدیقی در مورد سهمیه برگزیدگان دانشگاههای تابع وزارت بهداشت نیز توضیح داد: هر دانشگاه میتواند در گروههای پنج گانه نفرات برتر هر مقطع را در یکی دو سال کسب حدنصاب 60 امتیاز معرفی کند و دانشگاههای تیپ یک میتوانند سه نفر از هر مقطع، دانشگاههای تیپ دو، دو نفر از هر مقطع و دانشگاههای تیپ سه، یک نفر را معرفی کنند.
معاون وزیر علوم در مورد جدول زمان بندی مراحل برگزاری جشنواره دانشجوی نمونه سال 94 توضیح داد: ثبت نام دانشجویان از تاریخ 15 دیماه آغاز شده و تا دوم بهمن ماه ادامه دارد.
وي به آغاز داوری مرحله دانشگاهی از 10 بهمن اشاره كرد و گفت: اين داوري تا یکم اسفندماه ادامه خواهد يافت.
دكتر صديقي درخصوص معرفی منتخبان دانشگاهی گفت: معرفی منتخبان دانشگاهی از یکم اسفند آغاز و تا هشتم اسفندماه ادامه خواهد داشت.
وي افزود: مقدمات تقدیر از دانشجویان نمونه از 15 فروردین سال 95 آغاز و در 31 فروردین پایان مییابد و نهایتا مراسم تقدیر در اردیبهشت ماه سال 95 انجام میشود.
وي با بیان اینکه تعداد دانشجویان نمونه سال 93، 60 نفر بود در مورد تعداد دانشجویان سال 94 اظهار کرد: عدد نهایی مشخص نیست اما ممکن است تعداد این دانشجویان نسبت به دانشجویان سال 93با هدف ارتقای کیفیت کمتر باشد.
دكتر صديقي تصريح كرد: در هر صورت سهم وزارت بهداشت یک سوم و سهم وزارت علوم دو سوم است.
وي تاکید کرد: همچنین برای افرادی که ممکن است مدتی بعد از ثبت نام فارغ التحصیل شوند این امکان فراهم شده است که در اولین فراخوان بعد از فارغ التحصیلی شرکت کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به تجمعات دانشجویی مجوزدار و نحوه برخورد با این تجمعات اظهار کرد: سازمان امور دانشجویان، شورای مرکزی انضباطی و در واقع آخرین حلقه شورای انضباطی است. یعنی مسائل ابتدا درون دانشگاهها و در شورای بدوی و تجدیدنظر بررسی شده و در موارد خاص به شورای مرکزی ابلاغ میشود.
وی در خاتمه خاطرنشان كرد: به طور کلی برنامه وزارت علوم این است که فضای شاد دانشجویی ادامه پیدا کند و مسائل مختلف کشور از طریق تضارب آرا به نقد و بررسی گذاشته شود.
