در دیدار رئیس شورای آموزش عالی جمهوری ترکیه و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران درباره گسترش همکاریهای علمی دانشگاهی تبادل نظر و تشکیل یک کمیته اجرایی مشترک تفاهم شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از گروه همکاریهای علمی بین المللی ، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران در این دیدار با اشاره به اینکه سطح علمی و رتبه دو کشور ایران و ترکیه در سطح بالا و نزدیک به یکدیگر است؛ امکان ایجاد همکاریهای موثر و بیشتر علمی را فراهم دانست.
وزیر علوم با اشاره به قدمت روابط سیاسی و فرهنگی ایران و ترکیه گفت: «افزایش روابط دانشگاهی دو کشور ضرورت دارد و در بخش دورههای تحصیلات تکمیلی نیاز بیشتری به این همکاریها احساس میشود.»
دکتر یکتا ساراج رئیس شورای آموزش عالی جمهوری ترکیه نیز در این نشست گفت: «ایران و ترکیه دو کشور دوست و برادر هستند که در همه زمینهها همکاری دارند و حتی در زمینه آموزش عالی نیز در گذشته تفاهم نامههای مشترکی بین دو کشور منعقد شده و همکاریهای دانشگاهی نیز برقرار بوده است که باید تقویت شود.»
او با اشاره به رشد جایگاه ایران در رتبهبندیهای علمی دنیا، نسبت به پیشرفتهای علمی ایران ابراز خرسندی کرد و گفت در هر دو کشور دانشگاههایی مطرح و برجستهای وجود دارد که همکاری مشترک میتواند به رشد علمی دو کشور کمک کند.
در ادامه این دیدار روسای دانشگاههای برتر ترکیه و ایران گزارشی از وضعیت دانشگاه خود ارائه داده و درباره زمینههای همکاری مشترک تبادل نظر کردند.
دکتر جمشیدی پس از تشریح وضعیت علمی و ظرفیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه ؛ سابقه ی از همکاری دانشگاه زنجان و سایر دانشگاههای ترکیه را بیان نمود و گفت با توجه به ویژگیهای مشترک فرهنگی می توان همکاریهای گسترده ای را با سایر دانشگاههای ترکیه انجام داد.
از مهمترین زمینه های همکاری مطرح شده در این جلسه می توان به تبادل استاد و دانشجو، فرصت های مطالعاتی، برگزاری همایش ها و کارگاههای مشترک، دوره های تحصیلی مشترک، تاسیس مراکز آموزش عالی مشترک، اجرای طرح های تحقیقاتی مشترک و تاسیس پارک علم و فناوری و شرکت دانش بنیان مشترک اشاره کرد.
لازم به ذکر است دانشگاه زنجان هم اکنون با دانشگاه حاجت تپه ترکیه تفاهم نامه همکاری بین المللی دارد و دانشگاه فنی استانبول نیز مراحل عقد تفاهم نامه را طی می نماید.