به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از خبرگزاری ایسنا ، در هفته پژوهش سالجاری، دانشگاه زنجان برای عملیاتی کردن طرحهای پژوهشی خود و ایجاد زمینه تعامل هر چه بیشتر با صنایع استان، 6 نشست تخصصی را در دستور کار خود قرار داده است که امروز و در اولین نشست که با فعالان عرصه صنایع برق و الکترونیک استان برگزار شده بود، نمایندگان این صنایع خواستهها و مشکلات پیشروی ارتباط موثر دو بخش دانشگاه و صنعت را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان در این جلسه گفت: دانشگاه نقش مهمی در تامین نیازهای بهروز صنایع دارد.
غلامحسین جمیلی اظهار کرد: در عصر حاضر که توجه ویژهای به صنایع دانشبنیان وجود دارد، دانشگاه رسالت مهمی در تامین خواسته و نیاز صنایع در این زمینه میتواند داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی در این بخش باید دراز مدت بوده و حداقل بتواند نیازهای برنامه ششم توسعه را در خود داشته باشد، تصریح کرد: در کنار توجه به رشد صنایع باید توجه به مسائل زیستمحیطی نیز مورد تاکید ویژه فعالان این عرصه قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با مثبت ارزیابی کردن اقدامات صورت گرفته در انتخاب زنجان بهعنوان قطب برق و آیتی، خاطرنشان کرد: باید با تلاشهای هر دو حوزه صنعت و دانشگاه، روند توسعه و رشد این مساله را تسریع کنیم.
در ادامه مدیر عامل شرکت پارس سوئیچ گفت: همکاری همه دستاندرکاران حوزه علم و صنعت دوره آزمون وخطای صنایع را کوتاه میکند.
ولیالله بیات اظهار کرد: علیرغم حمایتهایی که از صنایع توسط مسئولان رده بالا در دستور کار قرار دارد، ولی به دلیل مشکلاتی که در بدنه کارشناسی و در انتقال اطلاعات لازم بعضا مشاهده میشود، در حال حاضر مهمترین نگرانی صنعت کشور واردات کالاهای مشابه خارجی است که بالاجبار یا از برند مطرح خارجی یا دانش فنی خارجی استفاده میکنیم.
وی افزود: رسیدن به جایگاه مطلوب در عرصه صنعت بدون تحمل دورهای از سعی و خطا امکان پذیر نسیت که با همکاری همه حوزههای مرتبط و اتخاذ تصمیمات صحیح میتوان این مسیر را به خوبی طی کرد.
همچنین معاون برنامهریزی و تحقیقات برق منطقهای زنجان، گفت: دانشگاه و صنعت هنوز به شناخت کافی از هم نرسیدهاند.
علی خلجی اظهار کرد: حدود 90 دستگاه پست فشار قوی و پنجهزار کیلومتر خط انتقال، تحت فعالیت برق منطقهای زنجان که دو استان زنجان و قزوین را تحت پوشش دارد.
وی با بیان اینکه در تبدیل شدن زنجان به قطب برق و الکترونیک باید علاوه بر احداث واحدهای جدید به واحدهای فعلی نیز توجه شود، افزود: اگر واحدهای فعلی خود را با علم روز هماهنگ نکنند، در مسیر توسعه تکنولوژی رقیب جدی برای این صنایع ایجاد خواهد شد و صنایع فعلی بازار خود را از دست خواهند داد، لذا باید بر علمی کردن فعالیتهای خود توجه ویژه داشته باشند.
خلجی تصریح کرد: طی 22 سال گذشته که دفتر تحقیقات در شرکت برق منطقهای ایجاد شده است تنها 400 طرح پژوهشی دریافت شده که از این تعداد 63 طرح منجر به انعقاد قرار داد و 59 طرح خاتمه یافته که در حالت بسیار خوشبینانه تنها 7 پروژه منتج به نتیجه شده است.
این مسئول در خصوص علت این مشکل گفت: دلیل عمده این مساله در این است که هنوز دانشگاه و صنعت به زبان مشترک نرسیدهاند و طرفین شناخت کافی از هم ندارند.
همچنین معاون پژوهشی دانشگاه زنجان گفت: دانشگاه زنجان آمادگی تربیت دانشجویانی که بتوانند چرخهای صنعت را به خوبی هدایت کنند، دارد.
ابوالفضل جلیلوند اظهار کرد: باید تلاش شود تا پایاننامههای دانشجویی به سمت کاربردیتر شدن پیش برود تا دانشجو به عنوان شاخص و نماینده دانشگاه سهمی در توسعه صنعت استان داشته باشد.
وی افزود: دانشگاه زنجان آمادگی لازم برای حضور در عرصه اقتصاد مقاومتی و تربیت دانشجویانی که بتوانند به صورت علمی وارد حوزه صنعت شوند را دارد و باید این شائبه که همه طرح های علمی با چشم داشت مادی در حوزه صنعت انجام میگیرد مرتفع شود.
