خانه :: اساتید :: اخبار

دومین همایش ملی زنان ، اعتدال و توسعه
در مرکز همایش های بین المللی غدیر دانشگاه هم‌زمان با سراسر کشور برگزار گرديد.



به گزارش روابط عمومی دانشگاه در دومین همایش ملی " زنان ، اعتدال و توسعه " که با هدف کاوش در آموزه ها و مولفه ها و مفاهیم اعتدال به منظور پاسخگویی مدبرانه به مشارکت زنان در فرآیندهای گوناگون توسعه فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی در مرکز همایش های بین المللی غدیر دانشگاه که هم‌زمان با سراسر کشور برگزار می شد، دکتر خلیل جمشیدی رئیس دانشگاه گفت: از نظامی که مبتنی بر شایسته‌سالاری است انتظار می‌رود تا جنسیت را در واگذاری مناصب کلیدی ، پررنگ نکند. برگزاری چنین همایشی در حوزه زنان زمانی می‌تواند موفق و اثرگذار باشد که بتوان یافته‌ها و نتایج آن را در بعد عینی و عملی اجرایی کرد.

وی با اشاره به این مسئله که زنان بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، افزود: از نظامی که مبتنی بر شایسته‌سالاری است انتظار می‌رود تا جنسیت را در واگذاری مناصب کلیدی پررنگ نکند.

جمشیدی با بیان اینکه انتظار می‌رود دولت یازدهم سهم بانوان در اداره کشور را پررنگ‌تر کند، تصریح کرد: بر اساس آمار جهانی رتبه مشارکت زنان ایرانی در بین 142 کشور در مرتبه 137 قرار دارد، این در حالی است که می‌توان از توانمندی بانوان استفاده بیشتری در حوزه‌های مختلف اداره کشور را داشت.

معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استاندار زنجان نیز گفت: موفقیت کشور در عرصه‌های مختلف ریشه در تربیت بانوان این مرز و بوم داشته است.

عادل علیپور اظهار کرد: نقش زنان ایران اسلامی در پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع ‌مقدس و پس از آن، در دوران سازندگی بر کسی پوشیده نیست و اگر به سلامت از این مراحل عبور کردیم ریشه در تربیت صحیح بانوان این مرز و بوم داشته است.

وی خاطرنشان کرد: معیاری که توسط مراکز آمار جهانی در خصوص مشارکت بانوان ایرانی در عرصه‌های مختلف ارائه شده شاید زیاد مستند نباشد، زیرا حضور بانوان در برخی از عرصه‌ها با معیارهای اسلامی و عرفی ما هم‌خوانی ندارد، ولی همچنان شاهد حضور پررنگ بانوان بر اساس توانمندی‌هایی که دارند در عرصه‌های مختلف توسعه کشور هستیم.

دکتر اشرف بروجردی معاون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بخش پایانی سخنرانی گفت: با فهم صحیح و منطبق با شرایط، می‌توان الگوی مناسب جهانی در خصوص حضور زنان در عرصه‌های مختلف ارائه داد.

اشرف بروجردی اظهار کرد: اعتدال در دین مبین اسلام در برابر افراط و تفریط قرار گرفته است و این مسئله در خصوص حضور و مشارکت بانوان در عرصه‌های مختلف پیشبرد اهداف کشور اسلامی نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان از توان این قشر از جامعه، نهایت استفاده را در تعالی کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به ماده 158 در قانون کشور که در برنامه سوم توسعه در خصوص رویکرد جایگاه زنان در جامعه اسلامی مصوب شد، افزود: تصویب این قانون نقطه عطفی است که باید تداوم پیدا کند و در کنار آن در حوزه فعالیت زنان در خانواده و فعالیت اجتماعی باید اصلاح نگاه صورت گیرد.

بروجردی تصریح کرد: در قانون سوم توسعه، رویکرد بر افزایش مشارکت بانوان بود که شاهد شکوفایی در عرصه‌های مختلف بودیم، حتی ورودی به دانشگاه‌ها تا 67 درصد افزایش پیدا کرد که البته موارد مثبت و منفی این پدیده باید در جای دیگری بحث شود.

این مسئول با اشاره به جایگاه زنان در برنامه چهارم توسعه که رویکرد آن بر حضور بانوان در خانواده بود، تاکید کرد: باید توجه داشت حضور بانوان در خانواده و عرصه‌های اجتماعی باید در کنار یکدیگر مورد توجه قرار گیرد، زیرا مادری می‌تواند نسل موفقی تربیت کند که از مسائل به‌روز جامعه خود، آگاهی لازم را داشته باشد.

وی افزود: توجه به این مسئله باعث می‌شود تا دختران جوان ما، آینده خود را در همین مملکت ترسیم کرده و گمان نکنند برای رسیدن به رشد و تعالی حتما باید به جای دیگری بروند.

بروجردی با اشاره به اینکه بار عاطفی جنگ بر دوش زنان بود، خاطرنشان کرد: پس از دوران دفاع‌مقدس و اتمام جنگ، بانوانی که در این عرصه حضور فعالی داشتند شاهد قرار گرفتن مردان در راس امور بودند.

معاون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به اینکه جامعه به توان زن و مرد در کنار هم احتیاج دارد، گفت: نقش زنان در برنامه پنج ساله پنجم کمرنگ بود که امید است دست‌اندرکاران در برنامه ششم توسعه، این مسئله را مورد توجه قرار دهند.

بروجردی با اشاره به اینکه ما یک جامعه دین‌دار هستیم، خاطرنشان کرد: مردم ما به مبانی دینی پایبند بوده و این مسائل برای آن‌ها در اولویت قرار دارد و آنچه مهم است فهم صحیح و منطبق با شرایط از این دستورات و تعالیم است، لذا باید بتوانیم یک الگوی مناسب در خصوص حضور زنان در عرصه‌های مختلف به جامعه خود و جامعه جهانی و نسل آینده ارائه بدهیم.

از دیگر برنامه های این همایش اجرای سرود توسط گروه سرود مدرسه شاهد مهدیه و ارائه سه مقاله توسط خانم ها دکتر فاطمه میرمعزی (زنان اعتدال و زندگی روزمره ) ، دکتر نرگس مرادخانی (نقش توسعه زنان در توسعه پایدار روستایی "مشارکت در طرح هادی") ، دکتر منیژه احمدی (زنان، اعتدال و رفاه، اشتغال و توسعه اقتصادی) بود ، که با تجلیل از آنها مراسم به اتمام رسید.

 

برای دیدن تصاویر لطفا کلیک نمایید.


ارسال شده در مورخه: 19-7-1394
آخرين اخبار با موضوع: دفتر ریاست و روابط عمومی


افتتاح راه بند خیابان یکطرفه دانشکده کشاورزی
راه بند خیابان یکطرفه دانشکده کشاورزی قدیم تایید و افتتاح گردید.


انتصاب رئیس و اعضای میز تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
رئیس و اعضای میز تخصصی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در استان زنجان منصوب شدند.


آیین تقدیر از افتخار آفرینان دانشگاه زنجان
آیین تقدیر از افتخار آفرینان دانشگاه زنجان با حضور ریاست محترم دانشگاه برگزار شد.


پیام نوروزی ریاست محترم دانشگاه
فرا رسیدن سال نو، که می‌تواند آغازی برای موفقیت، کامیابی و بهترین‌ها باشد، بر شما مبارک باد.

پربازدیدترین مطلب در زمینه:
دفتر ریاست و روابط عمومی

انتصاب مدیران اداری و برخی از گروه های آموزشی دانشگاه

ادامه اخبار با موضوع دفتر ریاست و روابط عمومی