مراسم گرامیداشت چهلمین سال تاسیس دانشگاه ساعت 14 روز سه شنبه مورخ 31 شهریور ماه 1394 با حضور استاندار زنجان و ادای احترام به ساحت شهدای گمنام دانشگاه آغاز گردید؛ سپس پروژه های عمرانی آماده بهره برداری (استخر ورزشی دانشگاه : زیربنا 1700 متر مربع با اعتبار 31 میلیارد ریال ، خوابگاه خواهران (اهدائی مرحوم حاج حسن نجفی): زیربنا 3300 متر مربع با اعتبار 40 میلیارد ریال ، دانشکده معماری و هنر : زیربنا 4500 متر مربع با اعتبار: 100 میلیارد ریال ، دانشکده کشاورزی: زیربنا: 3000 متر مربع با اعتبار: 60 میلیارد ریال ، پکیج تصفیه فاضلاب مجتمع خوابگاهی برادران و سلف سرویس قدیم : ظرفیت مخزن 2500 متر مکعب با اعتبار 5 میلیارد ریال ) افتتاح یا شروع مجدد ساخت و چندین پروژه نیز (گلخانه تحقیقاتی- پژوهشی : زیربنا 2820 متر مربع با اعتبار 140 میلیارد ریال ، شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب مجتمع خوابگاهی خواهران و سلف سرویس جدید و احداث پکیج تصفیه فاضلاب مربوطه : طول شبکه2 کیلو متر با اعتبار 30 میلیارد ریال ، پیست دو میدانی 8 خطه و زمین فوتبال استاندارد بین المللی : مساحت 15000 متر مربع با اعتبار 20 میلیارد ریال) کلنگ زنی گردید؛ سپس با حضور مسوولین کشوری و استانی مراسم به صورت رسمی در مرکز همایش های بین المللی غدیر آغاز گردید.
در این مراسم روسای ادوار دانشگاه ، اعضای هئیت علمی ، کارکنان ، بازنشستگان و خبرگزاری ها حضور داشتند.
رئیس دانشگاه زنجان در ابتدای مراسم با خوش آمدگویی به میهمانان افزود: دانشگاه زنجان در شاخص تولید مقالات بین المللی رتبه 10 را به خود اختصاص داده است و جزو 20 دانشگاه برتر کشور می باشد و رتبه 19 را در کل کشور به خود اختصاص داده است.
دکتر خلیل جمشیدی اظهار کرد: شورای گسترش عالی در سال 1353 تاسیس مدرسه عالی کشاورزی و دامپروری را در شهر زنجان تصویب کرد و به دنبال آن در اول مهر سال 1354 این مدرسه عالی با 72 دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه پس از سالها فعالیت علمی این مدرسه عالی در سال 70 به دانشگاه زنجان تغییر نام داد، افزود: این دانشگاه در حال حاضر بیش از 23 هزار دانشآموخته، 400 عضو هئیتعلمی و 10 هزار دانشجو در قالب چهار دانشکده، یک پردیس خودگردان، یک پژوهشکده و یک مرکز رشد فعالیت دارد.
دکتر جمشیدی تصریح کرد: آموزشهای این دانشگاه در قالب 38 گروه آموزشی، 268 رشته گرایش، شامل 98 رشته گرایش دکترا، 113 رشته گرایش ارشد و 60 رشته گرایش کارشناسی به دانشجویان ارائه میشود.
رئیس دانشگاه زنجان با بیان اینکه این دانشگاه از نظر شاخص تعداد دانشجویان به ازای هئیتعلمی رتبه 5 کشور را دارد، گفت: رتبه دانشگاه زنجان در شاخص تولید مقالات بینالمللی 10 و در شاخص تولید کل مقالات رتبه 18 کشوری را به خود اختصاص داده است.
جمشیدی با اشاره به چشمانداز 1404 این دانشگاه، خاطرنشان کرد: حرکت در مرزهای دانش و بهکارگیری فناوریهای کارآمد در فضای علمی داخلی و بینالمللی مورد توجه این دانشگاه بوده تا بتواند جایگاه مناسب را در تولید علم و نوآوری به عنوان دانشگاه نسل سوم کسب کند.
در این مراسم از سرود دانشگاه زنجان با اجرای گروه 60 نفره کر با شعر مصدق آقاجانلو و آهنگسازی کیارش میرمحمد رضایی، تمبر گرامیداشت و کتاب تاریخ 40 ساله دانشگاه رونمایی شد. همچنین کیک چهل سالگی دانشگاه زنجان به دست رئیس دانشگاه به نفع شیر خوارگاه حضرت علی اصغر برش زده شد.
یوسف ثبوتی، علیرغم همه دانش علمی خود با نهایت تواضع و فروتنی از همه روسای قبلی دانشگاه تکتک تقدیر کرد و با لبخندی حاکی از رضایت مرور اتفاقات گذشته، خاطراتی از آن دوران را با هر یک از روسای سابق برای حضار عنوان کرد.
چهره ماندگار فیزیک ایران و استادیار ریاضی دانشگاه نیوکاسل انگلستان در ادامه گفت: ارتباط دو دانشگاه زنجان و تحصیلات تکمیلی تاثیر مهمی در توسعه علمی استان داشته است. بنیانگذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با تاکید بر اینکه ارتباط بین این دو دانشگاه خارج از محدوده تعارفات معمول و مناسبتی است، خاطرنشان کرد: امیدوارم در آینده این ارتباطات علمی هر چه بیشتر ادامه داشته باشد.
جمشید انصاری با تبریک فرا رسیدن سال تحصیلی جدید به همه دانشجویان تصریح کرد: دانشگاه زنجان با تلاش خود، بخش قابل توجهی از نیروی انسانی مورد نیاز برنامههای توسعهای استان را با تامین فارغالتحصیلان دانشگاهی تامین کرده است. استاندار زنجان با بیان اینکه دانشگاه زنجان در یک روند طبیعی فعالیت اصلی خود که تربیت نیروهای متخصص است نقش قابل توجهی را ایفا کرده است، گفت: دانشگاه زنجان باید به عنوان پیشران در توسعه علمی و آموزشی استان باشد.
نماینده عالی دولت در استان زنجان خاطرنشان کرد: از دانشگاه زنجان انتظار میرود که از این پس نقش خوبی در شناختن مسایل و مشکلات استان و ارائه راهحل اساسی در عبور از این مشکلات ایفا کند، که همین مسئله از سایر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در سطح استان وجود دارد.
همچنین استاندار زنجان نیز گفت: دانشگاه زنجان باید به عنوان پیشران در توسعه علمی و آموزشی استان باشد
در ادامه اولین استاد تمام دانشگاه زنجان که تاسیس نخستین دوره کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه زنجان در سال 1372 را در کارنامه علمی خود دارد و هماکنون به عنوان استاد دانشگاه در استرالیا فعالیت علمی خود را ادامه میدهد، وقتی به دعوت مجری به روی سن رفت، گفت: من برای رسیدن به جایگاه امروز 40 سال را طی کردهام و امروز 11 هزار کیلومتر راه را آمدهام تا در جشن 40 سالگی فعالیت دانشگاه زنجان حضور داشته باشم.
علیاکبر سودی با اشاره به فراز و نشیبها و سختیهایی که برای شروع فعالیت دانشگاه زنجان که در ابتدا به عنوان مدرسه عالی بود خاطراتی را مو به مو تعریف کرد و انگار هیچگاه فراموش نخواهد کرد که اولین آزمایشگاه شیمی دانشگاه زنجان استراحتگاه اسبهای افراد متمول آن زمان بود که به دلیل عدم رواج استفاده از ماشین به نوعی بهعنوان گاراژ بود، که در فضایی پنج در 25 متری سفیدکاری شد و یک میز هم برای متصدی آزمایشگاه در آن لحاظ شد و اولین گروه دانشجویان با چه شور و شوقی در آن فعالیتهای تحقیقاتی خود را انجام میدادند.
وی با اشاره به خدمات دکتر موسوی رئیس وقت دانشگاه زنجان در تغییر مسیر بزرگراه زنجان ـ تبریز اشاره کرد و گفت: زمانی که با تلاشهای صورت گرفته در سال 1372 دانشگاه زنجان به صورت رسمی وارد محافل دانشگاهی کشور شد اتوبان زنجان ـ تبریز از وسط محوطه دانشگاه عبور میکرد و با اجرای طرح جامع در زمان رئیس وقت دانشگاه این اتوبان از دانشگاه خارج شد.
استاد بخش مهندسی نفت دانشگاه Curtin استرالیا با تاکید بر اینکه نمیتوان دانشگاه زنجان را با دانشگاههای معتبر دنیا مقایسه کرد گفت: باید این دانشگاه را با دانشگاههایی مثل زابل و سمنان که بعد از دانشگاه زنجان فعالیت خود را شروع کردند، ولی امروز دارای دانشکدههای بیشتری هستند مقایسه کرد تا بتوان گامهای سریعتری برای توسعه این دانشگاه برداشت.
در ادامه دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران نیز گفت: صلح، بر زمین گذاشتن اسلحه نیست، بلکه باید زمینه از بین بردن جنگ، فقر و تبعیض را ایجاد کرد. سعدالله نصیریقیداری اظهار کرد: فرق انسان با سایر حیوانات و مخلوقات الهی در علمی است که خداوند به نوع بشر عطا کرده و در آیات مختلف قرآنی به آن اشاره شده و همین مساله نیز صفت ممیزه بین انسان با سایر مخلوقات است و حتی خداوند کرامت خود را در معلمی عنوان کرده است. وی با اشاره به سالروز جهانی صلح که دیروز در تقویمها جایگذاری شده بود، افزود: یونسکو بر سه رکن علم، آموزش و فرهنگ تاکید داشته است و علم را اساس صلح میداند. نصیریقیداری تصریح کرد: بعد از جنگ جهانی اول افراد به این نتیجه رسیدند که نظامیگری و سیاست تربیت مناسبی برای صلح نیست، بلکه با علم و آموزش و فرهنگ میتوان به این امر مهم نائل آمد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با تاکید بر اینکه باید صلح را در ذهن انسانها ایجاد کرد، گفت: صلح، بر زمین گذاشتن اسلحه نیست، بلکه صلح باید زمینه از بین بردن جنگ، فقر و تبعیض را ایجاد و امکان دسترسی به آموزش عمومی را فراهم کند.
این مسئول با تبریک چهلمین سالگرد فعالیت دانشگاه زنجان با بیان خاطراتی از سیر تکامل علمی این دانشگاه، خاطرنشان کرد: در سال 74 ما در گروه فیزیک این دانشگاه آرزوی داشتن یک استادیار را داشتیم، این در حالی است که در حال حاضر توانستیم مکانیابی رصدخانه ملی ایران را به عنوان یکی از پروژههای مهم ملی کشور انجام دهیم و یکی از محورهای دانش اپتیک کشور مسئولیت آن را به عهده دارد.
در این مراسم معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که میهمان ویژه مراسم بود گفت: در سال 2014 میلادی 173 نفر از دانشمندان ایرانی در زمره یک درصد دانشمندان برتر دنیا انتخاب شدند.
ابراهیم خدایی اظهار کرد: در سال 57 شاهد تحصیل 175 هزار دانشجو در کشور بودیم، در حالی که هماکنون این آمار چهار میلیون و 650 هزار نفر را شامل میشود و علاوه بر آن و طبق آخرین مستندات رتبه ایران در تولید مقالات ISI از رتبه 17 به 16 در سال 2014 ارتقا داشته است.
وی افزود: در سال 2012 هیچ دانشگاهی از ایران در زمره یک درصد دانشگاه برتر دنیا نبود، در حالی که در سال 2015 شاهد حضور 13 دانشگاه کشور در این زمینه بودیم و در سال گذشته نیز 173 نفر از دانشمندان کشور در زمره یک درصد دانشمندان برتر دنیا انتخاب شدند.
خدایی با اشاره به ترکیب دانشجو در استان زنجان، تصریح کرد: هماکنون 75 هزار دانشجو در استان زنجان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 10 هزار نفر آنها در دانشگاه زنجان اشتغال به تحصیل دارند که دانشگاه زنجان با دارا بودن رتبه 12 در ورودی و خروجی دانشجویان بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.
همچنین در این مراسم از روسای ادواری دانشگاه زنجان تجلیل و از زحمات و عملکرد آنها در پیشبرد دانشگاه زنجان قدردانی گردید و از 14 استاد تمام و 12 کارمند دانشگاه تجلیل شد.
و در پایان مراسم ضیافت شامی با میزبانی شورای شهر و شهرداری زنجان برگزار گردید.
روز چهارشنبه 1 مهرماه 1394 ساعت 9 صبح ، نیز مراسمی جهت تجلیل از بیست و یک دانش آموخته برگزیده و نوزده دانشجوی برگزیده دانشگاه و اعلام تأسیس انجمن دانش آموختگان دانشگاه زنجان در سالن غدیر دانشگاه برای دانشگاهیان برگزار گردید.
برای دیدن تصاویر مراسم گرامیداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه زنجان (ویژه اساتید و کارکنان ، کلنگ زنی و افتتاح پروژه های عمرانی به مناسبت چهلمین سال تأسیس دانشگاه ، گرامیداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه زنجان (ویژه دانش آموختگان و دانشجویان) کلیک نمایید.