دانشگاه زنجان چهارشنبه 27 خرداد 94 میزبان همایشی با عنوان بحران آب بود که با حضور مسئولین استانی، دانشگاهی، دانشجویان و مردم فهمیم استان زنجان در سالن غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد.
دکتر نجفیان معاونت دانشجویی دانشگاه زنجان به نمایندگی از این دانشگاه به کلیه حضار ازجمله پرفسور کردوانی و مسئولین استانی خیر مقدم و خوش آمد گفت و طی سخنانی از سازمان ها و ادارات محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و سازمان های مردم نهاد ،کارخانه سیمان زنجان، شرکت نیوشا نیک و شرکت سپنتا که در برگزاری این همایش نقش بسزایی داشته اند تقدیر و تشکر کرد.
معاونت دانشجویی دانشگاه زنجان ابراز امیدواری کرد که این همایش با نتایج خوبی همراه باشد و همچنین به نقش مدیریت و مدیران در پیشگری از جدی تر شدن این بحران اشاره و بیان داشت که وضعیت فعلی نتیجه عدم مدیریت صحیح می باشد.
در ادامه همایش پدر کویرشناسی و چهره ماندگار جغرافیای ایران با بیان مختصری از بیوگرافی خود اظهار داشت که بحران آب یک مسئله جدید به وجود آمده در کشور ما نیست بلکه مسئله ایست که به چند دهه قبل بر می گردد و به علت سوء مدیریت درآن اکنون به یک بحران بزرگ برای کشور تبدیل شده است.
پروفسور کردوانی عامل اصلی به وجود آمدن بحران فعلی را مصرف بیش از حد از منابع آب های زیر زمینی توسط چاه های عمیق و نیمه عمیقی که در سراسر کشور حفر شده برشمرده و افزود به عنوان مثال شهرستان رفسنجان که در سال 52، 50 حلقه چاه داشته اکنون به 1500 عدد افزایش یافته است و ایشان درباره استان زنجان خبر نویدبخشی داده و گفت که سطح آب زیرزمینی استان زنجان کاهش چندانی نداشته و با یک مدیریت خوب می توان از مشکلات این بخش جلوگیری کرد.
پرویز کردوانی افزود: با یک مدیریت خوب دربخش مصارف شهرها و کشاورزی با ایجاد کشت دیم و در صنایع استفاده از پس آب برای خنک سازی دستگاه ها و مصارف جانبی می توان تا حدودی در مصرف آب صرف جویی و بحران پیش رو را مدیریت کرد.
این استاد برجسته دانشگاه برای مدیریت شهرها نکاتی را بیان کرده و گفت: شهرداری ها در بخش فضای سبز شهرها می توانند اقدامات عملی در راستای کاهش مصرف آب انجام دهند به عنوان مثال چمن مورد استفاده در شهرها که عامل یکی از بیماری ها می باشد بیشترین مصرف آب را داشته و هیچ نقشی در پاکسازی هوا ندارند و یکی از عوامل شرجی سازی هوا می باشد. وی کاشت درخت رابه چای چمن مفیدتر دانست.
در پایان این مراسم ریاست دانشگاه دکتر جمشیدی و نمایندگان منابع طبیعی و جهاد کشاورزی با اهدای یک نهال گلدانی ارس (ors) که نشانه پایداری و استقامت و نماد منابع طبیعی استان زنجان می باشد از تلاش های نیم قرن ایشان در راستای تدریس ،تحقیق و پژوهش تقدیر به عمل آوردند. لازم بذکر است که یکی از نهال های ارس توسط پروفسور کردوانی در فضای دانشگاه کاشت گردید.
همچنین پرفسور کردوانی از توجه مسئولین دانشگاه و اقدامات انجام شده در راستای استفاده درست از آب در دانشگاه و راهکارهای بکار رفته در برخی از بخشها بجای چمن کاری من جمله استفاده از سنگریزه، قدردانی نمود.
عکس های همایش را در آلبوم تصاویر مشاهده نمایید.