در این مراسم که با حضور پرشور دانشگاهیان و مسئولین استان برگزار شد، دکتر امید معاون اداری و مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مهمان ویژه برنامه ضمن تقدیر و تشکر از دکتر افشارچی، از دکتر جمشیدی به عنوان فردی عملگرا یاد نمود. این مسئول با اشاره به اینکه دانشگاه های مادر محور توسعه استان ها محسوب می شوند خاطرنشان کرد: باید نسبت به توسعه و پیشرفت جامعه با توجه به دانشگاه های مادر اقدام لازم صورت گیرد. وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه شاخص های مورد انتظار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رسیدن به نسبت 17 دانشجو به ازای یک هیأت علمی است، خاطرنشان کرد: این فاکتور هم اکنون در کشور به جز چند دانشگاه در دانشگاه های دیگر منطبق شاخص نبوده و باید تلاش شود تا پایان برنامه پنجم توسعه به حد مطلوب برسد.
این مسئول تأکید کرد: نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان از دیگر شاخص های مورد توجه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری است که این نسبت در دانشگاه های مادر باید به 50 درصد برسد.
وی ادامه داد: نسبت کارکنان و اساتید نیز یکی دیگر از شاخص های مورد توجه است که این شاخص در دانشگاه زنجان خوب است، چرا که به ازای هر هیأت علمی یک کارمند باید در دانشگاه وجود داشته باشد.
این مسئول با بیان اینکه دانشگاه زنجان دانشگاه معتبری است و قطعاً میتواند بهتر از این نیز باشد از ریاست سابق دانشگاه بعنوان فردی پرتلاش یاد کرد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه زنجان نیز در این مراسم، گفت: دانشگاه مبدأ تحولات و رشد جامعه است؛ به گونه ای که در احادیث مختلف احترام به عالم مورد توجه بوده است.
حجتالاسلام "علی قهرمانی" افزود: دانشگاه محل تولید علم، معرفت و معنویت است که دیگران باید از آن خط بگیرند و خود را تابع دانشمندان بدانند. دانشگاه کارخانه آدم سازی و تحولات بنیادین و ریشه ای است.
در این جلسه پس از تجلیل دکتر افشارچی و ابلاغ حکم دکتر جمشیدی بعنوان سرپرست دانشگاه زنجان توسط معاون وزیر، رئیس جدید دانشگاه زنجان در جایگاه مستقر گردید و ضمن تشریح موضوعات مختلف گفت: وجود دانشگاه برای زندگی امروزی هر جامعه ای مهم و اساسی است. دانشگاه کانون ارشاد و دانایی و پرورش دهنده زنان و مردانی است که چرخ های جامعه را می چرخانند و باید عنوان کرد چهره فردای جامعه بر سیمای امروز دانشگاه ها یافت می شود. در واقع دانشگاه یک نهاد اجتماعی است که ریشه آن مردم هستند، لذا باید منادی ارزش های تشکیل دهنده جامعه باشد و در راه اعتدال حرکت کند.
"دکتر خلیل جمشیدی" افزود: امروزه وضع پژوهش از نظر سرمایه گذاری و آمادگی نیرو برای پژوهش بگونه ای است که زمانی را که استاد باید صرف پژوهش کند نیز به تدریس می گذراند. از سوی دیگر ایجاد پیوند دستگاه های دولتی با دانشگاه ها ضروری است. در واقع دانشگاه باید خود را متعهد کند تا توانایی های خود را به اثبات برساند.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه ها دانش اندوزی مطلق مدنظر نباشد و این در حالی است که هنوز آموزش نقش اصلی دانشگاه است و مردم هنوز علم را کسب کردنی می دانند که این موضوع ضرر ریشهای برای علم و پیشرفت دارد. این در حالی است که اگر توانایی اشخاص بر خلاقیت بوده و هدف پرورش خلاقیت مدنظر قرار گیرد دانشجویان می توانند پیشرفت های چشمگیر داشته باشند. رشد تفکر به شرایط پیچیده و آرامش سیاسی نیاز دارد، لذا تلاش مضاعف برای عبور از حد آستانه توسعه یافتگی سبب همگانی با دستگاه های اجرایی می شود.
در این مراسم رئیس سابق دانشگاه زنجان نیز ضمن بیان عملکرد خود از همراهی دانشگاهیان در این مدت تقدیر و تشکر نموده و ابراز امیدواری کرد که با خط مشی معتدل موجود رئیس جدید دانشگاه، در آینده دانشگاه زنجان روزهای آفتابی تری را تجربه خواهد کرد.
دکتر افشارچی با بیان اینکه شکر نعمت، تلاش برای دوام آن نعمت است، وضعیت دانشگاه در ابتدای مدیریت خود را تشریح نموده و استراتژی مدیریتی خود را پرهیز از هر نوع اصطکاک و احیای نشاط در مجموعه عنوان نمود. وی با تشریح مسائل مرتبط با امور هیأت علمی، دانشجویان، فضاهای کالبدی، برگزاری همایش ها و ایجاد روابط بین المللی، گرفتن سند دانشگاه و... گفت: در حد توانم به همه کمک کردم.
هیأت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه یادآور شد: استراتژی مقام معظم رهبری که علم باید سلطه کند در دستور کار قرار گرفت، لذا توسعه تحصیلات تکمیلی در دستور کار قرار گرفت و در چهار سال گذشته تعداد پذیرش در دوره کارشناسی ثابت ماند و تعداد دانشجویان ارشد از 1300 نفر به 2000 نفر رسید و میزان پذیرش دانشجوی دکترا نیز 350 نفر شد. البته این افزایش پذیرش دانشجو همراه با حفظ کیفیت و استانداردهای لازم بود؛ چرا که معتقدیم دورههای تحصیلات تکمیلی باید توسعه یافته و کیفی شود، یعنی به سوی دانشگاهی که دانشبنیان است و تولید میکند، حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: درخواست داریم دانشگاه های شهرستان ها توسعه یافته و به آنها اعتماد شود؛ چرا که در کشورهای توسعه یافته دانشگاه هایی که تولید علم می کنند زیاد هستند، لذا با اعتماد به دانشگاه های رده 2 می توان به این مهم دست یافت.
جهت دریافت رزومه دکتر خلیل جمشیدی کلیک نمایید.
عکس های مراسم را در آلبوم تصاویر مشاهده نمایید.